Opnieuw uitglijder voor Kuyt: ‘Vergeten te voetballen’

Foto: Opnieuw uitglijder voor Kuyt: ‘Vergeten te voetballen’

Dirk Kuyt heeft met ADO Den Haag opnieuw een tegenvaller moeten slikken. De oefenmeester zag zijn ploeg in Tilburg met 1-0 onderuit gaan tegen Willem II. Daarbij lijkt ADO weer terug bij af te zijn na de 4-0 overwinning op Jong Ajax. Kuyt vond dat zijn ploeg vooral was vergeten om te voetballen.

Kuyt liet na afloop van het duel tegenover de media weten dat zijn ploeg verdedigend gezien de zaakjes goed voor elkaar had. “We lieten Willem II ver komen, maar we kregen nauwelijks kansen tegen. Vorige week hanteerden we goed de lange bal omdat de tegenstander hoog op het veld stond. Nu zakte de tegenstander meer in, waardoor we meer hadden kunnen voetballen.”

ADO vergeet te voetballen

Volgens de oefenmeester was het spel van zijn ploeg te voorspelbaar. “We speelden te vaak de bal terug op de keeper, die vervolgens de bal weer lang gaf. Heel zuur, want er had veel meer in gezeten vanavond.” Kuyt zag dan ook dat zijn ploeg vergat te voetballen. “Er lagen ruimtes en de jongens kunnen die bespelen. Als de tegenstander inzakt, moet je aan de bal laten zien wat je kan. Dat kunnen we echt wel. Ik heb geprobeerd om het aan te sturen, daardoor heb ik nu een schorre stem. Het kan gebeuren dat een tegenstander inzakt. Dan moeten wij het spel maken en dat hebben we niet gedaan.”

Ondanks de beroerde competitiestart met drie punten uit vijf duels ziet Kuyt nog voldoende aanknopingspunten. “We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden, maar we hadden hier een resultaat kunnen halen. We zijn een belangrijk aspect van het voetballen vergeten, namelijk het voetballen. Daar gaan we veel aandacht aan besteden om ervoor te zorgen dat we volgende week anders voor de dag komen.”

TIP: Blijft Feyenoord steken op een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles? De odd is 5.30!

Haalt Kuyt de winterstop als trainer van ADO?

  • Ja
  • Nee, hij ligt er eerder uit
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie