Onthulling over PSG-clausule Xavi Simons

Foto: Onthulling over PSG-clausule Xavi Simons

Xavi Simons speelt dit seizoen de pannen van het dak bij PSV, maar hij heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij weer terug zou kunnen gaan naar Paris Saint-Germain. En die optie is niet alleen in de aankomende zomer geldig, maar óók in de zomerse transferperiode van 2024. Dat geeft algemeen directeur Marcel Brands toe in het BNR-radioprogramma The Friday Move van Wilfred Genee.

De clausule houdt in dat Xavi er zélf voor kan kiezen om terug te verhuizen naar het Parc des Princes voor twaalf miljoen euro. De Telegraaf oordeelt: “Wat in de zomer wellicht een redelijk bedrag leek maar inmiddels een fooi is, gezien de stormachtige wijze waarop Simons zich heeft ontwikkeld. De 19-jarige middenvelder is na het vertrek van Cody Gakpo uitgegroeid tot de drijvende kracht achter het aanvalsspel van PSV en maakte op het WK in Qatar al zijn debuut als A-international.”

Brands verklaart hoe dit allemaal tot stand is gekomen: “Het zag er heel lang naar uit dat hij verhuurd zou worden. Zijn contract liep af, en wij hebben steeds ingezet op het definitief vastleggen van hem. Uiteindelijk is dat gelukt. We hebben hem een vijfjarig contract aangeboden en toen is die clausule ontstaan met het idee van: hij heeft daar een deel van zijn opleiding gehad en wil die deur niet definitief dicht gooien.”

Het alternatief was om de talentvolle middenvelder annex aanvaller te huren… “We hebben er steeds op aangedrongen dat we huren niet zagen zitten. Dan ben je weer een speler beter aan het maken voor een andere club en wij hebben er verder niks aan. Dat doe je alleen in nood en niet met een jonge jongen waar je heel veel toekomst in ziet. Zo is het ontstaan. De keuze was gaan we hem huren of gaan we het doen zoals we het hebben gedaan.”

Binnenkort om de tafel met Xavi Simons

Inmiddels is de clausule echter verworden tot een hoofdpijndossier in het Philips Stadion, vindt ook Brands: “Wij gaan met hem bezig om die clausule eruit te laten halen. Daarover gaan we binnenkort met hem om de tafel. Ik denk dat we hebben bewezen dat we iets kunnen bieden. En ik denk niet dat bij hem alleen PSG in zijn hoofd zit. Ik denk dat hij straks ook graag in de Premier League zou willen spelen. Dus in dat opzicht zijn de kaarten open voor hem. Hij weet ook dat hij nog stappen moet maken. Hij is heel kritisch op zichzelf. Hij heeft iedereen verrast. Ook ons. Wij wisten dat hij een talentvolle speler was, maar dat hij al zo’n impact zou hebben dit jaar hadden we ook niet verwacht.”

PSV Eindhoven
Cambuur
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 16:44.

Zie jij hem vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
469+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie