‘Ongekende blunder Erik ten Hag’

Foto: ‘Ongekende blunder Erik ten Hag’

Ajax-oefenmeester Erik ten Hag moet op zijn tellen passen. De Tukker heeft onlangs gesproken met het geïnteresseerde Manchester United, maar we kunnen er niet omheen draaien: Old Trafford is de laatste jaren een trainerskerkhof.

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal (die een verleden heeft in Manchester) zei gisteren op zijn persconferentie: “Ik denk dat Erik ten Hag een geweldige coach is. En een geweldige coach is altijd goed voor Manchester United. Maar Manchester United is een commerciële club. Dat zijn moeilijke keuzes voor een coach. Je kunt beter gaan naar een voetbalclub. Ik ga niet zijn carrière begeleiden. Dan belt hij me zelf op, want we hebben wel eens gesprekken met elkaar. Maar hij moet kiezen voor een voetbalclub en niet voor een commerciële club.”

Voetbal International schrijft vandaag dat Van Gaal gelijk heeft: “Je kunt zeggen dat Manchester United al jaren ongelukkig is in het kiezen van een trainer. De realiteit is dat geen trainer een kans heeft bij een club zonder duidelijke visie of koers. Erik ten Hag mag op gesprek komen omdat ze in Engeland erg onder de indruk zijn van de manier waarop Ajax zich presenteert in de Champions League. Het is gebaseerd op dagkoersen. Een trainer is een dagvers product en de ene trainer heeft een iets langere houdbaarheidsdatum dan de ander.”

Snel ontslag?

Pochettino staat hoog op de kandidatenlijst vanwege zijn werk bij Tottenham Hotspur“, vervolgt het blad. “Waarvoor Manchester United precies staat is verder onduidelijk. Het is een club met een enorme historie en daarna blijft het een tijdje stil… Misschien dat Ten Hag een tovenaar is, maar de kans is aannemelijk dat komend seizoen alles weer van vooraf aan begint en John Murtough (Director of Football, red.) volgend jaar maart weer naar een nieuwe trainer op zoek kan. Louis van Gaal heeft gelijk als hij Ten Hag afraadt te kiezen voor Manchester United.”

Verdien 5.50 keer je inleg als United dit seizoen in de top 4 eindigt!

Blunder als hij voor United kiest?

  • Ja
  • Nee
339+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie