Onbegrip bij Guardiola over vrijgevige Haaland

Pep Guardiola sprak dit seizoen al meermaals zijn blijdschap uit over Erling Haaland, maar zaterdag was hij minder tevreden over de Noor. De teaminstelling van Haaland kostte Manchester City namelijk bijna punten.

Gebaar van Haaland

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd stond de Engelse topclub met 2-0 voor tegen Leeds United, waarbij Ilkay Gündogan verantwoordelijk was voor beide treffers. Toen Manchester City vervolgens een strafschop kreeg, besloot Haaland om de bal aan Gündogan te geven zodat hij zijn avond compleet kon maken.

Guardiola liet aan de zijkant blijken dat hij het niet eens was met het besluit van de centrumspits, maar beide spelers besloten door te zetten. Gündogan miste echter zijn kans, waarna Leeds United kort voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Hoewel het niet de gelijkmaker kon forceren, vindt de oefenmeester dat zijn team van de situatie moet leren.

Onbegrip bij Guardiola

“De wedstrijd was nog niet voorbij. Erling is de beste strafschoppennemer, dus hij moet die nemen. Als het 4-0 staat met nog tien minuten te gaan, oké. Maar bij 2-0?”, zo vroeg Guardiola zich openlijk af voor de camera’s van de BBC. Desondanks kon de oefenmeester het gevaar van Haaland ook waarderen.

“Het laat zien wat voor persoon Erling is. Hij wil scoren, maar het team en zijn teamgenoten zijn zo belangrijk.” Door de overwinning staat Manchester City in de Premier League bovenaan met een voorsprong van 4 punten op Arsenal. Het doelsaldo van het team van Guardiola is eveneens een stuk beter.