Ochtendkranten eensgezind over ‘kwetsbaar’ PSV: “Bron van onrust”

Foto: Ochtendkranten eensgezind over ‘kwetsbaar’ PSV: “Bron van onrust”

PSV heeft zich op relatief eenvoudige wijze weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren waren thuis met 4-1 te sterk voor Sturm Graz en wonnen in Oostenrijk met 1-3. De Nederlandse ochtendkranten concluderen dat PSV er flink op vooruit is gegaan onder Peter Bosz, maar zien ook een kwetsbare achilleshiel binnen het elftal.

Achilleshiel PSV duidelijk

“Voetballend heeft het team onder trainer Peter Bosz in de voorbereiding op dit seizoen ontegenzeggelijk vooruitgang geboekt, maar defensief zijn er nog de nodige kwetsbaarheden, zoals ook het kwalitatief beperkte Sturm Graz aan het licht bracht”, concludeert De Telegraaf. “Voor trainers van tegenstanders van PSV is inmiddels wel duidelijk waar je dit PSV pijn kunt doen: met opportunistisch spel en snelle uitbraken. Daar heeft de trage PSV-defensie alle moeite mee.”

Ook de Volkskrant zag dat PSV defensief gezien kwetsbaar oogde. “Maar de ploeg van nieuwbakken trainer Bosz lijkt verder dan het PSV van diens voorganger Ruud van Nistelrooij, precies een jaar geleden. Al toonde PSV dinsdagavond in de sfeervolle Merkur Arena twee gezichten. Zo fraai als de doelpunten waren, zo kwetsbaar oogde het verdedigend zo nu en dan bij de Eindhovenaren.

Waar blijven de defensieve versterkingen bij PSV?

De krant noemt het opvallend dat PSV zijn defensie nog niet heeft versterkt. “Minstens zo opvallend is het dat PSV de achterhoede tot dusver nog niet van een kwaliteitsimpuls voorzag – toch al jarenlang de achilleshiel van het team. Met de van een blessure teruggekeerde Boscagli kreeg Bosz een extra optie achterin, maar zijn collega in het hart van defensie, Ramalho, blijft bij momenten een bron van onrust.”

Het Eindhovens Dagblad roemde juist de veerkracht van PSV na de 1-0 achterstand. “Na het slappe begin was er uiteindelijk dus geen vuiltje aan de lucht voor PSV, dat de tweestrijd met 7-2 won en zonder grote kleerscheuren uit de wedstrijd lijkt gekomen. De ploeg was in staat om een volgende versnelling te vinden na een tegenslag, iets wat ook aangeeft dat er mentale veerkracht in de ploeg zit.”

Moet PSV een vervanger halen voor Ramalho?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, niet nodig
483+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie