NOS: ‘Drietal in beeld voor Ajax-trainersklus’

Foto: NOS: ‘Drietal in beeld voor Ajax-trainersklus’

Alex Kroes begint vrijdag officieel aan zijn nieuwe klus als algemeen directeur van Ajax. De voetbalbestuurder wacht direct een aantal grote dossiers. De belangrijkste daarvan is het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Volgens de NOS zijn daarvoor een drietal gegadigden voor.

Drietal namen genoemd voor opvolging John Van ‘t Schip bij Ajax

“Een naam die intern wordt genoemd én geroemd is die van Jong Ajax-trainer Dave Vos”, begint de NOS met de eerste kandidaat die op het lijstje zou staan van Kroes. “Hij scoort hoog op veel gebieden die de beleidsbepalers belangrijk achten. Met zijn gedrevenheid en visie past hij in het beoogde plaatje, alleen wordt er tegelijkertijd getwijfeld of het niet te vroeg is om Vos, die tot vorig jaar alleen de rol van assistent en jeugdtrainer vervulde, naar voren te schuiven.”

Twijfels over capaciteiten Lijnders als hoofdtrainer

Een andere naam die veel genoemd wordt, is die van Pepijn Lijnders. De assistent van succestrainer Jürgen Klopp verlaat aan het einde van het seizoen Liverpool en heeft te kennen gegeven graag op eigen benen te willen staan. “Al is het niet duidelijk of hij als hoofdtrainer of assistent gezien wordt. Lijnders gaat de komende interlandperiode met zijn zaakwaarnemer om tafel om te kijken naar alle mogelijkheden”, schets de omroep.

Ook voormalig AZ-trainer Pascal Jansen, die al een paar keer werd gespot in de Johan Cruijff ArenA, wordt als kandidaat genoemd. Dat hij daar een aantal keren aandachtig toeschouwer is geweest, betekende volgens zijn zaakwaarnemer, geciteerd door de NOS, niet al te veel. “Het was meer gewoon een wedstrijdje bezoeken, zoals hij dat ook bij andere clubs doet. Maar dat hij op een lijstje staat, is al sinds de zomer bekend.”

Wie moet Ajax aanstellen?

  • Pascal Jansen
  • Pepijn Lijnders
  • Dave Vos
1159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie