Noppert doet boekje open over Memphis en Van Dijk

Foto: Noppert doet boekje open over Memphis en Van Dijk

Andries Noppert groeide in januari uit tot een enorme cultheld in Nederland. De doelman van sc Heerenveen, die door Louis van Gaal verrassend tot eerste doelman op het WK werd verkozen, blikt in HELDEN terug op zijn eerste eindtoernooi als Oranje-international.

De doelman werd bij het Nederlands elftal opgevangen door spelers die hij normaal alleen op tv op een spelcomputer ziet. Helemaal nieuw was het niet, want de doelman zat in september vorig jaar ook al bij de selectie van Louis van Gaal.

Noppert kan zich het eerste moment bij Oranje nog wel herinneren. “Ik had via social media een bepaald beeld van die jongens en vroeg me af of ik daar wel op mijn plek zou zijn. Ik was voor mijn gevoel dat simpele boertje uit Heerenveen dat ineens kwam binnenlopen.”

Andries Noppert over zijn Oranje-ervarigen

Noppert werd positief verrast. Op het veld tijdens het WK was al te zien dat hij en Virgil van Dijk vaak naar elkaar toetrokken. Dat gebeurde in de eerste fase ook al: “Vooral Virgil van Dijk heeft me ontzettend geholpen, misschien omdat zijn vrouw ook uit Friesland komt en dat onbewust een bepaalde band schept. Hij is een geweldige aanvoerder en een prachtig persoon. Hij zei: Je bent een van ons en als je problemen hebt, kun je altijd bij mij terecht. Memphis hielp me ook heel oprecht.”

Noppert kan de vooroordelen over de aanvaller van Atlético Madrid begrijpen, al wijst hij ook op de andere kant van Memphis. “Iedereen heeft een mening over hem en dat kan ik me best voorstellen, hij draagt nu eenmaal soms andere kleding en rijdt een iets grotere auto dan de gemiddelde Nederlander, maar ook hij was meteen heel lief voor me om ervoor te zorgen dat ik me thuis voelde.”

Twente
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 juni 2023 22:30.

Klopt het beeld dat wij hebben van topvoetballers?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
16027+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie