Noodlot treft AZ’er: “Mentaal is hij een machine”

Foto: Noodlot treft AZ’er: “Mentaal is hij een machine”

Zinho Vanheusden heeft opnieuw een grote tegenvaller geïncasseerd. De 23-jarige verdediger van AZ is ditmaal getroffen door een breukje in zijn voet.

Vanheusden raakte geblesseerd na een duel met FC Utrecht-spits Bas Dost. Vader Johan Vanheusden laat aan Het Laatste Nieuws weten: “Het ongeloof was groot. Zinho had de resterende twintig minuten van de match nog uitgespeeld en hij was al volop bezig met de voorbereiding van de wedstrijden tegen Apollon Limasol en Feyenoord. Hij ondervond hoogstens wat hinder. De dag nadien kon hij plots niet meer gaan op zijn voet en toen kwam het besef: ‘oh nee, niet opnieuw. Niet nu’.”

De realiteit bleek wel degelijk bitter. Vanheusden senior stelt dat de AZ’er daags erna al aan de slag ging met een revalidatieschema. “Mentaal is hij een machine. Hij gaat ook niet in het gips. Ze hebben een schroefje geplaatst en de voorbereiding voor zijn terugkeer is al begonnen. We willen geen tijdsverlies. Een voet is natuurlijk geen kruisband. Daarbij heeft hij het voordeel dat hij intussen wel weet hoe hij moet revalideren.” 

Vanheusden mist het WK in Qatar, maar dat zorgt niet voor een zure blik. Integendeel… “Het mag raar klinken, maar het komt ons goed uit dat het WK in Qatar in november en december valt. Zinho zal zo niet al te veel matchen bij AZ missen. We bekijken het van week tot week en werken ernaar opdat hij bij de start van de terugronde competitieklaar is.”

TIP: Wint AZ van Feyenoord? Win 2,55 keer je inleg via Unibet!

Gaat hij zich alsnog bewijzen bij AZ?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie