Nikolai Laursen down op hotelkamer: “Geld is niet alles”

Foto: Nikolai Laursen down op hotelkamer: “Geld is niet alles”

Heracles Almelo heeft het contract van Nikolai Laursen verlengd, terwijl de Deen zwaar geblesseerd is. Had de Eredivisie-club dat geld niet beter kunnen besteden? “Geld is niet alles”, reageert technisch directeur Nico-Jan Hoogma van de Heraclieden in gesprek met SoccerNews.nl’s zustermedium Tipsbladet.

‘Dramatische’ meeting met Nikolai Laursen op hotelkamer

Op het trainingskamp van zijn werkgever liep Laursen voor de derde keer in zijn carrière een kruisbandblessure op en dus rijst de vraag of het ooit nog goed komt met de 25-jarige voetballer. Hoogma reageert: “Nikolai is een goede speler als hij blessurevrij is. In januari raakte hij opnieuw geblesseerd en hij was helemaal down toen ik hem opzicht in zijn hotelkamer. Het was eigenlijk heel dramatisch en het raakte me.”

De Heraclied maakte zich meteen zorgen om zijn toekomst, aldus de beleidsbepaler: “Maar ik vertelde hem dat we hier bij de club niet zomaar mensen laten vallen. Misschien is het een beetje onconventioneel om het contract te verlengen van iemand die in de situatie van Nikolai zit, maar wij willen de club zijn die zoiets doet. Nikolai is een van ons en een ernstige blessure doet daar niets aan af.”

Familieclub

Toch kost Laursen natuurlijk óók wat: “Ja, natuurlijk hebben we een financiële situatie waar we onze ogen niet voor kunnen sluiten, maar geld is niet alles in het leven. Het is het allerbelangrijkste om mensen op de juiste manier te behandelen. We zijn een familieclub met bijbehorende normen en waarden, en we kunnen dus wel leven met het feit dat we een salaris moeten betalen aan een speler die niet kan presteren.”

Maar… is de aanvaller wel in staat om terug te keren op topniveau? “Dat is moeilijk te zeggen en ik ben natuurlijk geen dokter. We weten dat hij een goede speler is en als hij er klaar voor is, gaat hij weer presteren. Maar hij is een nog beter mens en dat is het allerbelangrijkste.”

Netjes?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
517+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie