Niemand bij Ajax lijkt rouwig om ontslag Steijn: ‘Opgekropte frustraties’

Foto: Niemand bij Ajax lijkt rouwig om ontslag Steijn: ‘Opgekropte frustraties’

Sjoerd Mossou heeft bepaald niet het idee dat veel mensen bij Ajax erg balen van het ontslag van Maurice Steijn. De columnist van het Algemeen Dagblad wijst onder meer naar een interview met Benjamin Tahirovic, deze week richting Brighton – Ajax.

In tegenstelling tot rondom het ontslag van Alfred Schreuder..

Tahirovic zei onder meer dat ‘de spark terug was’ met Hedwiges Maduro. “Ik vond het veelzeggend dat hij dat zo nadrukkelijk zei. Dat tekende de enorme onvrede die er was. En het wantrouwen dat er was richting elkaar én richting Steijn. Het kon niet anders dan dat je dat eruit haalde”, zegt Mossou.

Steven Berghuis leek er ook niet erg rouwig om. “En dat proefde je ook bij Hedwiges Maduro, in hoe hij dingen uitlegde. Er zat heel veel opgekropte frustratie binnen Ajax. Ik heb niemand horen zeggen, geen enkele speler – zelfs niet voor de vorm: goh, jammer dat de trainer ontslagen moet worden.” Vorig seizoen rondom Alfred Schreuder was het sentiment nog anders, weet Mossou: “Daar waren echt fases dat spelers het voor hem opnamen. Daar was ditmaal geen enkele sprake van en dat maakte het pijnlijk.”

Schade beperken

Dat Ajax van Brighton verloor, vond Mossou niet meer dan logisch. “Het was absurd geweest als ze nu de pannen van het dak hadden gespeeld. Deze week is het de schade beperken. En dan hopen dat je een nieuwe start kunt hebben bij het makkelijkere programma en de nieuwe trainer, John van ’t Schip. Dan begin je pas opnieuw en hoop je dat je het seizoen nog kunt redden. Maar deze week is het de boel dichtbouwen en de schade beperken.”

Ajax is beter af zonder Steijn

  • Eens
  • Oneens
330+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie