Napoli toont klasse en vermorzelt Juventus

In de Italiaanse Serie A heeft Juventus vrijdagavond een ongekend pak slaag gekregen. Koploper Napoli bleek véél te sterk voor de manschappen uit Turijn: 5-1.

Napoli en Juventus begonnen de avond als nummers één en twee van de Serie A. De manschappen uit Napels begonnen dankzij de voorsprong van zeven punten wel als torenhoge favoriet aan deze topper. Dat bleek terecht: Victor Osimhen bracht Napoli binnen een kwartier op voorsprong, nadat Khvicha Kvaratskhelia nog kon worden gestuit door doelman Wojciech Szczesny.

In de 39ste minuut kreeg de Georgische openbaring Kvaratskhelia alsnog zijn doelpunt. Na een fout van Bremer werkte hij de 2-0 tegen de touwen. Juventus hing op dat moment al in de touwen, maar de kersverse wereldkampioen Ángel Di María bracht de formatie van trainer Massimiliano Allegri nog voor rust terug in de wedstrijd door de marge terug te brengen tot één.

Tussen de 55ste en 72ste minuut ging Napoli helemaal los. Verdediger Amir Rrahmani maakte de 3-1 op aangeven van Kvaratskhelia, die tien minuten later Osimhen in staat stelde om zijn tweede goal van de avond te maken. Eljif Elmas tilde de voorsprong zelfs naar 5-1.

Napoli staat dankzij deze vijfklapper tien punten los van AC Milan en Juventus. De formatie uit Milaan komt dit weekend nog wel in actie tegen Lecce.

Scoreverloop: 1-0 (14′) V. Osimhen, 2-0 (39′) K. Kvaratskhelia, 2-1 (42′) A. Di María, 3-1 (55′) A. Rrahmani, 4-1 (65′) V. Osimhen, 5-1 (72′) E. Elmas