Mossou merkt ‘Wybren van Haga-effect’ bij AZ

Foto: Mossou merkt ‘Wybren van Haga-effect’ bij AZ

Het was voor AZ een geweldige midweek met eerst de stunt van de jeugdploeg in de Youth League tegen Real Madrid en een dag later de zege van de hoofdmacht op SS Lazio, in de UEFA Conference League. Toch ‘boeit AZ weinig mensen’, zo merkt journalist Sjoerd Mossou op.

‘AZ boeit statistisch gezien helemaal niemand’

“Iedere dataspecialist van een willekeurig Nederlands mediabedrijf weet: AZ boeit statistisch gezien helemaal niemand. Zet de letters ‘AZ’ in de kop boven een artikel en je krijgt een soort Wybren van Haga-effect. Niemand slaat er serieus acht op. Niemand neemt de moeite. Niemand ‘clickt’”, opent Mossou zijn stuk in het Algemeen Dagblad.

Ook Alkmaar als stad is niet erg aansprekend, stelt de columnist. Reden zou kunnen zijn dat er weinig bekende Nederlanders vandaan komen. “In Alkmaar heb je Marco Borsato en je hebt Arno Vermeulen, maar dan heb je het snel gehad. (De een zit ondergedoken vanwege allerlei schandalen, de ander zou juist wel een vleugje rock-’n-roll kunnen gebruiken.)”

‘AZ heeft geen problemen, dat is nou net het probleem’

“Terwijl AZ juist méér liefde verdient. Het is al zo’n twintig jaar de best geleide club van Nederland. Zelfs toen het imperium van Dirk Scheringa implodeerde, gingen ze in Alkmaar vrolijk verder met presteren. Sterker nog: het fundament werd alleen nog maar steviger. (..) Dat is vooral ongelooflijk knap. Hulde. Maar in voetbal is het ook wel lekker als de dingen een beetje schuren. Perfectie beklijft niet, imperfectie raakt ons nou eenmaal dieper in het hart. Naar Ik vertrek of B&B vol liefde zou geen hond kijken als daarin niet zo onweerstaanbaar veel mis zou gaan. AZ heeft amper problemen. Dat is nou net het probleem”, aldus Mossou tot slot.

Twente
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 20:02.

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie