“Misschien heeft Tadic privé ergens last van, dat weten wij niet”

Foto: “Misschien heeft Tadic privé ergens last van, dat weten wij niet”

De laatste weken neemt het geroep om een reserverol voor Dusan Tadic steeds verder toe. De sleet lijkt erop te zitten bij de Servische routinier, zo ziet ook oud-trainer Huub Stevens.

Stevens over Tadic: ‘Slijtage haast onvermijdelijk als je ouder wordt’

Is het zelfs al ‘op’ bij Tadic? “Als ik hoor hoe hongerig en fit hij nog is, kan ik me dat niet voorstellen. Dan nog is slijtage haast onvermijdelijk als je ouder wordt. Hij moet nu het veel minder loopt ook dingen doen die hij eerder nauwelijks hoefde te doen. Ik zie geen trainingen, maar ik denk ook dat hij momenteel frisheid mist”, reageert Stevens in het Algemeen Dagblad.

“Het zijn allemaal mensen, hè. Misschien komt het doordat Ajax als collectief minder draait. Misschien heeft hij privé ergens last van. Dat weten wij niet. Ja, hij is weinig geblesseerd, maar er zijn ook veel spelers die zichzelf door hun verantwoordelijkheidsgevoel niet de tijd gunnen om goed te herstellen en steeds met pijn spelen.”

Slechtnieuwsgesprek?

Stevens vindt het vooral belangrijk dat Tadic duidelijkheid gaat krijgen over wat zijn rol volgend seizoen kan gaan worden. “Door eerlijk het gesprek aan te gaan. Je kunt daarin vertrouwen uitspreken én aangeven dat hij iets vaker op de bank zal plaatsnemen. Ik deed in mijn tijd uit mezelf een stap terug. Tegenwoordig denken spelers steeds vaker dat ze het blijven aankunnen.”

De Limburger vindt dat spelers zich moeten kunnen schikken in wat voor rol de trainer dan ook voor hen in petto heeft. “Als je weet dat hij daarvoor openstaat, moet je aangeven dat hij op een andere manier alsnog waarde kan hebben op de momenten dat hij niet meer speelt. Wil hij dat niet of gooit hij zijn kont tegen de krib, dan hoef je er geen omweg van te maken. Dan maak je het nog een keer duidelijk en kun je vervolgens afscheid nemen.”

Tadic moet voortaan op de bank beginnen

  • Eens
  • Oneens
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie