‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’

Foto: ‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’

Ajax heeft op bestuurlijk vlak nog de nodige hoofdpijndossiers. Zo moet er een nieuwe trainer worden aangesteld, maar wordt er ook gekeken naar een nieuwe directeur transfers. Voor komende zomer nemen algemeen directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker voorlopig die honneurs waar. Vervolgens is het wel de bedoeling dat er nieuwe directeur transfer wordt aangesteld, maar een mogelijke kandidaat lijkt al van het lijstje te kunnen.

‘Ajax niet opnieuw met Duitse technisch directeur in zee’

Dat Kroes en Beuker zich eerst bezig gaan houden met het renoveren van de selectie is volgens De Telegraaf ‘omdat de tijd voor de nieuw aan te stellen directeur transfers te kort is om zich de Ajax-wetten eigen te maken’.

“Het is de bedoeling de nieuwe directeur transfers pas ná de transferwindow aan te stellen óf hem eerder vast te leggen en in de zomerperiode over de schouder van Kroes te laten meekijken”, stelt de ochtendkrant. Er zouden naar verluidt gesprekken hebben plaatsgevonden met meerdere kandidaten. Daarvan is Christopher Vivell er ook één, die eerder werkzaam was bij onder andere RB Leipzig en Chelsea.

Ajax waakt voor nieuw Mislintat-scenario

Toch lijkt het De Telegraaf onwaarschijnlijk dat Ajax met de Duitser in zee gaat. “Hoewel de Duitser een ’redelijk tot goede’ indruk op Kroes zou hebben gemaakt, is zijn komst vooralsnog onwaarschijnlijk. Net als eerder bij Sven Mislintat klinken uit de markt slechte geluiden over de bij Chelsea mislukte directeur, die in Londen geen rol had en alleen bezig was met het opzetten van satellietclubs.”

Bij Ajax is men volgens de krant alles aangelegen om een nieuw Mislintat-scenario te voorkomen. “Hoewel kwaliteit leidend is en Kroes voorkomt dat – net als eerder bij Mislintat – te veel macht in handen van één man komt, vinden velen het bij Ajax voor de beeldvorming ook onhandig na het debacle-Mislintat voor transfers opnieuw een directeur uit Duitsland aan te trekken.”

Moet Ajax inderdaad niet met Vivell in zee gaan?

  • Ja, niet aan beginnen
  • Nee, kan prima aangesteld worden
990+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie