Messi: “Na de wedstrijd tegen Nederland moest hij huilen”

Foto: Messi: “Na de wedstrijd tegen Nederland moest hij huilen”

Wordt Lionel Messi nu eindelijk gezien als de beste voetballer ooit? Misschien wel, aangezien hij het wereldkampioenschap van 2022 natuurlijk gewonnen heeft met Argentinië; dé prijs die nog ontbrak op zijn palmares. Er is in ieder geval een last van de schouders van de kleine aanvaller gevallen…

“Ik heb mijn gezin gezegd dat de lijdensweg eindelijk voorbij is”, aldus Messi in gesprek met TyC Sports. “Er waren momenten waarop we het enorm zwaar hadden met de nationale ploeg. De teleurstellingen stapelden zich op. We kwamen steeds zo dichtbij, maar het lukte niet. Ik ontving uit alle hoeken kritiek en ik weet dat mijn gezin daar ook onder heeft geleden, misschien nog wel meer dan ik. Ze wilden altijd sterk blijven, maar ik weet dat ze diep vanbinnen pijn hadden.”

En dat kwam niet alleen omdat de Argentijnen lange tijd geen prijzen pakten… “Maar ook door de grove dingen die over mij werden gezegd. Dat ging verder dan het voetbal. Daar was ik echt door geraakt. Op deze manier konden we de cirkel rondmaken. We hebben de Copa América en het WK gewonnen, dat is het. Er is niets meer over.”

Messi’s zoontje Thiago moest huilen

Ook Messi’s vrouw Antonella en hun kinderen (vooral de oudste twee) leefden mee: “Het was een ongelooflijke maand voor mij en mijn gezin. Thiago werd gek. Na de wedstrijd tegen Nederland moest hij huilen. Mateo begon te rekenen nadat we hadden verloren van Saoedi-Arabië. Ciro (vier jaar oud, red.) krijgt nog het minst mee, maar de andere twee jongens beleefden het als supporters. Ze genoten er met volle teugen van en voelden helemaal mee.”

De finale tegen Frankrijk heeft hij nog niet teruggezien: “Ik heb samenvattingen gezien en hoogtepunten, maar niet de hele wedstrijd.” Na de eindstrijd kuste hij de wereldbeker en die beelden gingen de wereld over: “Ik zag ‘m staan en kon het niet laten. De beker riep me. De beker riep: “Ja, kom me maar oppakken, je kunt me aanraken.” Ik heb ‘m gekust toen ik erlangs liep. Dat had ik nodig.”

Moest jij ook huilen?

  • Wel een beetje
  • Ik niet
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie