Meeslepend gevecht tussen Twente en Sparta eindigt in doelpuntrijke remise

Foto: Meeslepend gevecht tussen Twente en Sparta eindigt in doelpuntrijke remise

De subtopper tussen FC Twente en Sparta Rotterdam is in een zeer spectaculaire 3-3 geëindigd. De bezoekers maakten een achterstand in eerste instantie goed, waarna Twente weer boven kwam drijven. In de slotfase sleepte Sparta nog een punt uit het vuur.

Twente en Sparta maken er een zeer vermakelijk duel van

Twente stak in een goede vorm, maar liet de voorbije weken weer in uitduels punten liggen. Hierdoor passeerde Sparta de Tukkers als nummer vijf. Michal Sadílek ws weer topfit en verving Sem Steijn. Hierdoor mocht in deze ‘Steijn-confrontatie’ zoonlief enkel hopen op een rol als invaller. Sparta won vijf van de laatste zes wedstrijden, en oogstte veel lof tegen sc Heerenveen en AZ. De gastheren had vanaf het begin meer balbezit en een overwicht, al kwam Sparta er af en toe nog gevaarlijk uit.

Na wat kansen over en weer kwam de 1-0 na 22 minuten zeker niet uit de lucht vallen. Vaclay Cerny zag zijn schot geblokt worden, waarna hij vervolgens goed voorzette. De inlopende Joshua Brenet kopte binnen. Op papier is hij rechtervleugelverdediger, maar in de praktijk zoekt hij veel de aanval op. Het was alweer de achtste officiële treffer dit seizoen van de Limburger.

Rotterdammers maken achterstand helemaal goed

Tien minuten later trok Sparta ten aanval. Arno Verschueren legde de bal bij de tweede paal. Tobias Lauritsen toonde zich gretiger dan Brenet en kopte overtuigend binnen: 1-1. De Rotterdammers werden steeds sterker en kwam tien minuten later zelfs op voorsprong. Wéér uit een kopbal. Na een corner legde Mike Eerdhuijzen terug, waarna Lauritsen de bal knap over doelman Lars Unnerstall legde: 1-2. Hierdoor staat de Noorse spits op elf Eredivisie-treffers dit seizoen en gaat Vito van Crooij voorbij. De Twente-spelers kregen een fluitconcert te verwerken van de eigen fans bij het rustsignaal.

Een gedeelte van die achterban kwam met een ludieke actie vlak voor het begin van de tweede helft. Ze gooiden massaal opblaasballen het veld op, als cynische reactie op de nieuwe regels van de KNVB om wedstrijden eerder stil te leggen. Scheidsrechter Joey Kooij zag het door de vingers, waardoor er gewoon gevoetbald kon worden. Younes Namli viel geblesseerd uit en werd afgelost door Jeremy van Mullem. Even later leek Lauritsen zijn hattrick compleet te maken. Bij een uitbraak kwam Unnerstall ver zijn doel uit en zat helemaal mis. De Sparta-spits werkte de bal in het lege doel, maar stond buitenspel bij zijn actie.

Nu recht Twente de rug

Twente zette aan en maakte halverwege de tweede helft wat gelukkig de 2-2. Dirk Abels kon een inzet van Ramiz Zerrouki niet meer verwerken en gaf onfortuinlijk het laatste zetje. De gastheren geloofden er weer in en drukte Sparta verder naar achter. Razendsnel viel ook de 3-2. Cerny speelde zich vrij en krulde de bal op knappe wijze achter Olij. Het leek bij 3-2 te blijven, maar in de blessuretijd volgde nog een plottwist. Van Crooij mikte een vrije trap op de onderkant, waarna de inlopende Shurandy Sambo de rebound inschoot: 3-3.

Sambo krijgt rood na gelijmaker

De PSV-huurling provoceerde het Twentse publiek, en deed dat enkele seconden later nog eens. Kooij gaf hem hierdoor zijn tweede gele kaart. Veel ophef van de Sparta-bank aan de zijlijn, waarbij Steijn zich nadrukkelijk liet horen. Diep in blessuretijd ging het nogmaals mis aan de zijkant, in een duel met de nodige opstootjes. Jeroen Rijsdijk, assistent-trainer van Sparta, bracht Julio Pleguezuelo ten val langs de zijlijn en kreeg rood. Na honderd minuten spel zat het erop: de punten worden gedeeld in Enschede.

Scoreverloop: 1-0 (22′) J.Brenet, 1-1 (32′) T.Lauritsen, 1-2 (42′) T.Lauritsen, 2-2 (64′) D.Abels (e.d), 3-2 (67′) V.Cerny, 3-3 (90+1) S.Sambo

Terechte uitslag?

  • Zeker
  • Niet helemaal..
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
64+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
151+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
54+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
490+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
57+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
233+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
456+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
228+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
414+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
130+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
97+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
451+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
266+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
215+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
569+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
62+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
39+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
113+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie