‘Méér dan 100 miljoen voor Ajacied’

Foto: ‘Méér dan 100 miljoen voor Ajacied’

Het gaat dit seizoen niet goed met Ajax, maar dat betekent niet dat de goede jonge spelers van de Amsterdammers niet in trek zijn. Jorrel Hato heeft bijvoorbeeld een groot aantal vrijers, vooral uit de Premier League.

Ajax slaat slag en kan voor Jorrel Hato vragen wat het wil

Er was eventjes onzekerheid over de vraag of de centrumverdediger zou gaan verlengen in de Johan Cruijff ArenA, maar inmiddels is die twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen. De Amsterdammers vonden recentelijk overeenstemming met Hato en zijn management over een contract tot medio 2028, met daarin één belangrijk detail, aldus Voetbal International.

Er wordt namelijk geen ontsnappingsclausule opgenomen in de nieuwe verbintenis van de 18-jarige stopper, en dat is héél goed nieuws voor de financiële afdeling in onze hoofdstad.

Josko Gvardiol

Hato is immers slechts 18 jaar oud, zoals hierboven vermeld, maar zijn marktwaarde wordt al op 22 miljoen euro geschat. En als hij zich blijft ontwikkelen valt er natuurlijk een ontploffing naar de bovenkant te verwachten. Het is immers niet meer zo in de voetballerij dat alleen aanvallers en middenvelders de hoofdprijs opleveren (al zijn ze in de regel wel wat duurder), ook verdedigers doen het goed op de transfermarkt. Neem Josko Gvardiola, die RB Leipzig voorafgaand aan het huidige voetbalseizoen voor negentig miljoen euro inruilde voor Manchester City.

Londen, Liverpool of Madrid

Arsenal houdt hem in de gaten, Liverpool ziet in hem (naar verluidt) de nieuwe Virgil van Dijk en zelfs Real Madrid zit volgens de verschillende roddelrubrieken op het vinkentouw voor Hato. Maar dankzij zijn nieuwe contract kan Ajax voor zijn pareltje vragen wat het wil. Süleyman Öztürk van VI zei al eens: “Dit is een speler, die vertegenwoordigt een transferwaarde van honderd miljoen euro, als je gaat denken aan de toekomst. Misschien wordt het wel de eerste speler van Ajax die voor meer dan honderd miljoen euro verkocht wordt.”

Meer dan 100 miljoen?

  • Doe heel gauw normaal
  • Zoiets wordt het wel
9964+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie