Martens ontbreekt ook volgende duels bij Oranje Leeuwinnen

Foto: Martens ontbreekt ook volgende duels bij Oranje Leeuwinnen

Lieke Martens ontbreek in de selectie van de Oranje Leeuwinnen voor de oefeninterlands tegen Zambia en Noorwegen. Bondscoach Andries Jonkers stuurde ook Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt en Shanice van de Sanden geen uitnodiging.

Deze vier voetbalsters zijn normaliter vaste waardes in de Nederlandse vrouwenelftal. Jonker koos er echter voor om hen bij de clubs te laten. “We kijken naar wat het beste is voor ieder individu. En na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om deze vier dit keer niet op te roepen”, aldus de oefenmeester.

Martens

Martens ontbrak eind augustus al bij het debuut van Jonker, toen was ze nog herstellende van een voetkwetsuur. Toen vierde Van de Sanden nog haar rentree in de selectie. Begin deze maand pakte Oranje het WK-ticket door met 1-0 te winnen tegen IJsland.

De vriendschappelijke wedstrijden tegen Zambia (6 oktober) en Noorwegen (11 oktober) zijn de opmaat voor de voorbereiding van het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. “Deze twee wedstrijden zijn voor ons ideaal om te werken aan onze speelwijze en dit is ook de fase waarin speelsters kansen krijgen”, stelt Jonker. Merel van Dongen, Jill Baijings en keeper Jacintha Weimar zijn terug in de 26-koppige selectie.

TIP: 15x je geld als Oranje aan de haal gaat met de wereldtitel!

? ????? ???? ?

De selectie voor de oefeninterlands vs. ?? (6/10) & ?? (11/10)!

?? → https://t.co/A2V7PgmTKa#NEDZAM #NEDNOR pic.twitter.com/3AnPXiqWU5

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) September 27, 2022

Logisch?

  • Nee
20+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie