Manchester wint, Van der Sar breekt neus

Soccernews

[img align=left]uploads/van der sar, man utd.jpg [/img]Manchester United heeft de confrontatie met Tottenham Hotspur met 0-4 gewonnen. Op White Hart Lane bewees de ploeg van manager Alex Ferguson waarom zij bovenaan de rangschikking staan. Minder nieuws was er ook voor United. Edwin van der Sar viel uit met een gebroken neus en een hersenschudding.

Het was Tottenham dat goed uit de startblokken kwam. De ploeg van Martin Jol zette Manchester meteen onder druk en probeerde via Defoe en collega spits Berbatov een vroege voorsprong af te dwingen.Tottenham werd echter zelden gevaarlijk, waardoor van der Sar het in het begin van de wedstrijd amper moeilijk kreeg.

Gaandeweg de eerste helft kroop United uit zijn schulp en waren de rollen volledig omgekeerd. Met flitsende aanvallen en een sterk spelende Cristiano Ronaldo zorgden de bezoekers voor veel dreiging voor het doel van Paul Robinson. Man United kwam echter zeer gemakkelijk aan de voorsprong. Scheidsrechter Mike Clattenburg (woensdag ook scheidsrechter bij Nederland – Rusland), trapte in een schwalbe van Cristiano Ronaldo vlak voor rust en wees naar de penaltystip. Het was de Portugees zelf die de [i]Mancunians[/i] op voorsprong zette.

Na rust was het verzet van Tottenham gebroken en liep Manchester makkelijk uit naar de 4-0 overwinning. Nemanja Vidic kopte de 2-0 binnen uit een corner van Michael Carrick (ex Tottenham). Paul Scholes en Ryan Giggs bepaalden de eindstand op 0-4.

Edwin van der Sar kwam in de 82e minuut ongelukkig in aanraking met invaller Robbie Keane. De Ier probeerde over de op de grond liggende Van der Sar heen te springen, maar kwam met zijn knie tegen het hoofd aan van de Nederlander. Na een lange blessurebehandeling moest Van der Sar het veld verlaten met een hersenschudding en een gebroken neus. Omdat Manchester United al drie maal had gewisseld, trok middenvelder John O’Shea de handschoenen aan en verdedigde de laatste 10 minuten het doel. Van der Sar zal woensdag niet in actie komen tegen Rusland. Zijn vervanger is nog niet opgeroepen, maar dit wordt waarschijnlijk Henk Timmer.