‘Manchester United betaalt rekening voor mislukte transfer’

Foto: ‘Manchester United betaalt rekening voor mislukte transfer’

Manchester United moest tegen Brighton & Hove Albion voor de tweede keer dit Premier League-seizoen zijn meerdere erkennen. De ploeg van Erik ten Hag ging met 1-0 onderuit op bezoek bij de Premier League-hoogvlieger.

‘Manchester United kan Caicedo wel gebruiken’

Een fout van Luke Shaw kwam de ploeg van Erik ten Hag erg duur te staan. Manchester Evening News licht na de wedstrijd nog een ander pijnlijke misser van Manchester United uit. De club was in januari 2021 dicht bij het aantrekken van Moises Caicedo, dit seizoen één van de sterkhouders van Brighton.

De Ecuadoraanse verdedigende middenvelder was volgens het lokale nieuwsblad dicht bij een transfer naar United. De speler wilde destijds dolgraag, maar The Red Devils vonden een deal van zo’n vijf miljoen euro te gecompliceerd.

Brighton had veel minder problemen om tot een overeenkomst te komen met de clubleiding van Independiente del Valle. De Engelse stuntploeg verhuurde de aanwinst eerst aan Beerschot in België. Daarna zou het niet lang duren voordat Caicedo zich in de Brighton-basis zou spelen.

Na afloop gaf Ten Hag toe dat United geen oplossing had voor Caicedo, die als rechtsback vaak het middenveld in kwam lopen om een man-meer-situatie te creëren. “De eerste helft hadden we de betere kansen, maar in het laatste gedeelte van de wedstrijd werden we overlopen op het middenveld”, concludeerde Ten Hag na afloop.

Erik ten Hag

De krant stelt daarna dat United een grote kans heeft laten liggen door Caicedo niet aan te trekken. “Caicedo scoorde vorig seizoen tegen United, overklaste de club op de openingsdag van dit seizoen, was de Man of the Match bij het bekerduel van vorige maand en kon na donderdag weer een masterclass toevoegen aan zijn repertoire.”

De krant ziet in de Brighton-middenvelder zelfs een goede aanwinst voor het aankomende voetbaljaar. Daarvoor lijkt United óók de rekening te betalen: Caicedo is inmiddels iets meer waard dan die slordige vijf miljoen euro…

Met een geschatte marktwaarde van 55 miljoen euro zal er een flinke zak met geld meegebracht moeten worden naar de onderhandelingstafel, denkt de krant. “United zoekt een topmiddenvelder, maar gezien de kwaliteiten en de veelzijdigheid van Caicedo zullen ze nu misschien wel twintig keer zoveel voor hem moeten betalen als drie jaar geleden”.

Goede aanwinst voor United?

  • Ja
  • Nee
260+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie