Maduro wijst 3 grootste Oranje O17-talenten aan

Foto: Maduro wijst 3 grootste Oranje O17-talenten aan

Gisteravond verloor Oranje Onder 17 de finale van het jeugd-EK met 2-1 van de generatiegenoten uit Frankrijk. Een vervelende afsluiting van een verder mooi toernooi, waarin enkele spelers zich behoorlijk hebben getoond aan de buitenwereld. Oud-international Hedwiges Maduro is vooral enthousiast over Silvano Vos (Ajax), Mike Kleijn (Feyenoord) en Isaac Babadi (PSV).

Vooral eerstgenoemde viel ook in de finale weer op. “Hij is fysiek sterk, kan goed versnellen en beschikt over veel power. Vos is ook een middenvelder die de bal graag wil hebben. Ik vind hem echt een complete voetballer. Type Gravenberch? Ja, daar kun je hem zeker mee vergelijken”, vertelt Maduro aan het Algemeen Dagblad.

‘Voor Babadi kom je naar het stadion straks’

PSV’er Babadi is ‘de creatieveling van het team’. “Hij is technisch heel goed en lichtvoetig. Daarnaast beschikt hij ook over een goede dribbel en individuele actie. Babadi heeft veel lef, wat hem ook een echte entertainer maakt. Een speler voor wie je straks hopelijk naar het stadion gaat. Babadi heeft heel veel vertrouwen. Het mooie is dat hij ook gewoon een slimme jongen is met een sterke persoonlijkheid.”

Tot slot steekt Maduro de loftrompet uit voor Kleijn. De captain van Feyenoord Onder 18 kon tegen Frankrijk slechts als invaller meedoen door blessureleed, maar imponeerde wel. “Hij speelt met veel energie, heeft een goede pass in huis en is daarnaast ook nog eens heel balvaardig. Hij werd bij Feyenoord voortijdig doorgeschoven en heeft zelfs al meegetraind met het eerste elftal.”

TIP: 1.64x je inleg als Oranje op het WK gaat winnen van Ecuador!

Wie gaat het verst komen in zijn carriere, denk jij?

  • Kleijn
  • Vos
  • Babadi
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie