“Luuk de Jong laat de boel eigenlijk een beetje in de steek”

Foto: “Luuk de Jong laat de boel eigenlijk een beetje in de steek”

Luuk de Jong besloot vlak voor het bekendmaken van de voorselectie van het Nederlands elftal bekend te maken dat hij niet meer uit wil komen voor de nationale ploeg. Tot verbazing bij Youri Mulder.

‘De Jong en Janssen laten de boel in de steek’

De oud-spits van Oranje vertelt in De Telegraaf dat hij ‘het niet begrijpt’. “Het is toch het mooiste wat er is om voor je land uit te komen en met name Janssen is nog erg jong. Ik zou zelf nooit zo’n beslissing hebben genomen.” Vincent Janssen volgde een week later met eenzelfde mededeling.

“Ook als je niet alles speelt, zoals het geval was bij De Jong en Janssen, blijft het een eer om international te zijn. Maar uiteindelijk is het een persoonlijke keuze. Misschien hebben ze wel pijntjes en hebben ze iets meer rust nodig in hun schema om het vol te houden bij hun club. En je hebt ook wel eens dat jongens zich niet lekker voelen in een groep”, vervolgt Mulder.

Gebrek aan alternatieven

“Ze laten de boel eigenlijk een beetje in de steek, want Oranje zit niet dik in de spitsen. Achter Depay en Weghorst zit alleen Brian Brobbey, maar die speelt lang niet alles bij Ajax. Als je dan verder kijkt in de Eredivisie, dan zijn het toch vooral buitenlandse spitsen die hoog staan op de topscorerslijst. Misschien moet Koeman maar eens in Frankrijk gaan kijken bij Toulouse, want daar doet Thijs Dallinga het erg goed.”

Eigen uitleg

De Jong gaf zelf na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk twee weken terug tekst en uitleg over zijn besluit. “Als ik basisspeler zou zijn geweest, zou het natuurlijk een ander verhaal zijn geweest. Dat speelt wel een beetje mee. Je geeft toch heel veel tijd eraan weg. Het is een hele eer, absoluut, maar als je vaak op de bank zit, dan knaagt dat aan je.”

Wint Oranje in de Nations League van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Mulder?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie