Luuk de Jong kent PSV-opties: “Barça of Sevilla zou leuk zijn”

Foto: Luuk de Jong kent PSV-opties: “Barça of Sevilla zou leuk zijn”

Luuk de Jong is zeer te spreken over het Europa League-duel met FK Bodø/Glimt. PSV boekte een 1-2 overwinning in Noorwegen en de spits kon zelf rust pakken na de eerste 45 minuten.

“Ja, dat was ook met het oog op wat nog gaat komen”, beaamde de PSV-aanvoerder voor de camera van Veronica. Halverwege stond het al 0-1. “We wisten dat het hier lastig zou worden. Bodø is een ploeg die speelt op kunstgras en graag aan het voetballen komt, maar al met al hebben we een degelijke zege geboekt.”

De Jong is geen fan van het Noorse kunstgras. “De snelheid van de bal, dat merk je altijd wel. Een team dat daar altijd op speelt, heeft daar voordeel van. Dat is logisch. Toch denk ik dat we genoeg kansen hebben gecreëerd en bij vlagen goed hebben gespeeld. Soms moesten we inzakken en het spel aan hen laten. Dat deden ze goed, complimenten daarvoor.”

Loting

PSV eindigde door de zege van Arsenal als tweede, waardoor het na de winter een tussenronde moet spelen. De Jong: “Natuurlijk zijn er leuke ploegen. Als je een Barcelona of Sevilla krijgt, dat zou leuk zijn. Ik heb daar een mooie tijd gehad, het zou leuk zijn om daar terug te keren. We willen zo ver mogelijk komen, dus dan is een iets makkelijkere tegenstander wellicht fijner.” De spits noemt dat ‘niet waarschijnlijk’.

Ajax-uit

De loting is aanstaande maandag, maar eerst moet PSV nog de competitietopper tegen Ajax spelen. De PSV-aanvoerder is er klaar voor: “We hebben nu een goed ritme te pakken. Tegen Arsenal, NEC en ook vandaag speelden we goed. We hebben een goed gevoel, hopelijk kunnen we dat meenemen naar zondag.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Wint PSV van Ajax?

  • Ja, dat gaat ze lukken
  • Nee, ze spelen gelijk
  • Nee, Ajax wint
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie