Luuk de Jong-beslissing wekt verbazing: ‘Je bedankt niet voor Oranje’

Foto: Luuk de Jong-beslissing wekt verbazing: ‘Je bedankt niet voor Oranje’

Luuk de Jong maakte vrijdag bekend dat hij zich niet langer beschikbaar stelt voor het Nederlands elftal. De aanvaller wil zich volledig focussen op zijn clubcarrière bij PSV. Een beslissing die voor verbazing zorgt bij Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

De Jong gaf na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk tekst en uitleg over zijn besluit. “Als ik basisspeler zou zijn geweest, zou het natuurlijk een ander verhaal zijn geweest. Dat speelt wel een beetje mee. Je geeft toch heel veel tijd eraan weg. Het is een hele eer, absoluut, maar als je vaak op de bank zit, dan knaagt dat aan je”, legde de PSV-aanvaller zijn beslissing uit tegenover de NOS.

Van Hooijdonk als voorbeeld

Van der Vaart zegt aan tafel bij Studio Voetbal de keuze van De Jong niet te begrijpen. “Ik neem Pierre altijd als voorbeeld. Pierre zat altijd achter Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert, Roy Makaay hing er nog bij… Maar Pierre wist zijn rol en was de beste pinchhitter op dat moment.” Volgens de voetbalanalist heeft De Jong nog een te hoge pet van zichzelf op. “Luuk denkt nu dat hij beter is dan dat hij is, ook omdat je nu geen Van Nistelrooij of Kluivert hebt. En daar gaat het mis. In de rol van Pierre is hij nog steeds de allerbeste.”

Ook Van Hooijdonk vindt de beslissing van De Jong eveneens onbegrijpelijk. “Voor het Nederlands elftal bedank je niet. Het gaat je overkomen dat je niet meer geselecteerd wordt, maar voor bedanken is de eer veel te groot.” De oud-international is dan ook verbaasd. “Je moet je plaats weten, dat is heel belangrijk, maar het is toch mooi om nog steeds bij het Nederlands elftal te mogen zijn?” Een mening die Van der Vaart deelt. “Je mag voor het Nederlands elftal spelen… Als kleine jongen droom je daarvan. En zo fit als Luuk nog is. Dan ga je daar toch nooit voor bedanken?”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 16:44.

Begrijp jij de beslissing van Luuk de Jong?

  • Ja, begrijpelijk dat hij bedankt
  • Nee, voor Oranje hoor je nooit te bedanken
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie