Lukkien op zijn hoede voor vernieuwde aanval PSV

Foto: Lukkien op zijn hoede voor vernieuwde aanval PSV

Vanavond krijgt FC Emmen bezoek van PSV, dat nogal tobt sinds de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke. Toch blijft Dick Lukkien namens de opponent uit Drenthe op zijn hoede.

Van ‘het ideale moment om PSV te treffen’ wil de coach van Emmen niets weten. “Er blijft namelijk heel veel kwaliteit over. Gakpo is natuurlijk een geweldige speler en datzelfde geldt voor Madueke, maar die laatste heeft niet heel veel gespeeld. Bovendien speelde Xavi Simons heel goed vanaf de linkerspitspositie, is Anwar El Ghazi een prima speler en kent ook Guus Til klappen van de zweep”, somt Lukkien op tegenover RTV Drenthe.

In 2019 werd het nog 2-2 dankzij twee hele late goals van invaller Nicklas Pedersen. Een jaar later speelde PSV met 1-1 gelijk in Emmen. “Met een magische Oude Meerdijk kunnen we boven onszelf uitstijgen, dus ik hoop dat de support maximaal is”, weet Lukkien dan ook.

Puzzelen en schuiven

Over personele problemen aan De Oude Meerdijk besluit RTV Drenthe: “Lukkien kan tegen PSV nog niet beschikken over Lorenzo Burnet, die vandaag wel weer op het trainingsveld stond maar zich richt op komend weekend tegen RKC (uit). Azzeddine Toufiqui, die in Nijmegen nog inviel, liep op de training van gisteren een knieblessure op en is er ook niet bij. Rui Mendes keert terug in de basis. Dat gaat ten koste van Ole Romeny. Op het middenveld lijkt Lucas Bernadou te spelen naast Keziah Veendorp en Ahmed El Messaoudi, maar Lukkien wisselde de Fransman in het afsluitende partijspel af met Jari Vlak.”

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Dirksen; El Messaoudi, Veendorp, Bernadou, Diemers; Zivkovic, Mendes.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Teze, Branthwaite, Obispo, Mauro; Sangaré, Simons, Gutiérrez; Bakayoko, Til, El Ghazi.

De Oude Meerdijk

Eredivisie

24 januari 2023

18:45

FC Emmen
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 18:43.

Emmen gaat stunten vanavond

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie