Lof voor Feyenoorder: “Iedereen ziet nu zijn prachtige stijl”

Foto: Lof voor Feyenoorder: “Iedereen ziet nu zijn prachtige stijl”

Feyenoord kende al met al een geweldig seizoen waarin meerdere spelers zich stormachtig ontwikkelden. Eén van hen is Lutsharel Geertruida, over wie oud-speler Mike Obiku vol lof is. Laatstgenoemde wijst Geertruida aan als ‘grootste verrassing van het seizoen’.

Obiku benoemt Geertruida tot ‘de verrassing van het seizoen’

“Ik wist al dat hij goed was als rechtsback, maar wat hij centraal in de defensie heeft laten zien was ongekend. Iedereen ziet nu zijn prachtige stijl. Hij is overtuigd van zichzelf, heeft zich waanzinnig ontwikkeld, motiveert de rest van het team en het aantal kilometers dat hij loopt is niet normaal. Geen wonder dat Ronald Koeman hem bij Oranje heeft gehaald”, vertelt Obiku in gesprek met De Telegraaf.

Al het succes van Feyenoord vindt hij over het algemeen ‘een teamprestatie’. “Ik heb mijn UEFA A-diploma als coach behaald en met die blik kijk ik ook naar de waarde van de twee centrale verdedigers Gernot Trauner en David Hancko. Zelfs Mats Wieffer is heel belangrijk geweest.”

Lof voor Arne Slot

De Nigeriaan vindt Arne Slot tot de beste trainers van Feyenoord ooit behoren. “I call it sweet football. Arne Slot verloor vorig jaar zoveel goede spelers. Malacia, Senesi, noem ze maar op. Met een heel stel nieuwelingen flikt hij het gewoon weer. Dus ja, Slot hoort zeker bij de beste drie ooit.”

Geertruida is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie