Land laat zich zien op trainingskamp bij PSV: “Intensiteit ligt zó hoog”

Foto: Land laat zich zien op trainingskamp bij PSV: “Intensiteit ligt zó hoog”

De pas 17-jarige Tygo Land mag bij PSV steeds vaker aan het echte werk ruiken. Zo krijgt de talentvolle middenvelder onder meer op het trainingskamp in Spanje de kans om zich te laten zien.

Talent klopt op de deur bij Eredivisie-koploper

Land voegt zich samen met leeftijdsgenoten als Emir Bars, Tai Abed en Emmanuel van de Blaak geregeld bij de hoofdmacht van Peter Bosz. Dat is een heel ander niveau dan de creatieve middenvelder gewend is bij Jong PSV of in de Youth League. “De intensiteit ligt zo hoog en de positiespelen zijn zo goed, dat als je op deze trainingen één keer een bal niet helemaal goed aanneemt, die meteen wordt afgesnoept. Dat is een klimaat waarin je als speler heel graag wil zitten. Dit is fantastisch voor mij om mee te maken. Er is voor mij geen beter podium om te trainen en te leren”, klinkt Land enthousiast in gesprek met De Telegraaf.

Wennen aan intensiteit

Hij merkt wel dat de vermoeidheid snel toeneemt. “Zeker omdat je nog niet veel gewend bent. De intensiteit ligt hoog op de trainingen, dat moge duidelijk zijn. Dat gaat wel in je benen zitten. Maar je krijgt genoeg tijd om te rusten. Daar hebben we zoveel tijd voor, dat het uiteindelijk wel meevalt”, stelt Land, die goed in de groep valt. “Ik moet zeggen, dat het een heel mooie en toegankelijke groep is. Meer dan wat ik van tevoren had verwacht van het profvoetbal. Er wordt goed met elkaar omgegaan. Weinig akkefietjes, weinig conflicten en we houden elkaar op de juiste manier scherp. Ik denk dat dat heel goed is van het huidige PSV.”

“Ik zie van dichtbij het verschil”

De jeugdinternational kijkt graag naar de andere spelers op zijn positie, om er veel van op te steken. “Ik merk dat het beter wordt, maar ook wat het verschil is tussen mij en de topspelers. Daarom is het mooi dat ik op dit niveau kan trainen, want nu zie ik van dichtbij het verschil tussen mij en spelers als Joey Veerman en Jerdy Schouten. Het is zo leerzaam om van dichtbij te zien hoe die gasten trainen. Het in de hoge snelheden komen, is voor mij een groot verbeterpunt. Dat ligt natuurlijk ook aan de fysiek, die ik momenteel heb. Daarin moet ik nog groeien en dat is bekend.”

Land heeft het afgelopen half jaar weer de nodige stappen gemaakt, merkt hij. “Ik merk dat ik verder ben, maar ik merk dat de groep ook verder is. Het niveau ligt nu veel hoger dan in de zomer, vind ik. Er is nog een aantal spelers bijgekomen na het trainingskamp en het niveau heeft zich daarna snel doorontwikkeld.”

Snel een kans geven in het eerste?

  • Ja, absoluut
  • Nee, rustig aan
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie