Kroes van start bij Ajax: “Opleiden, ontwikkelen en winnen”

Foto: Kroes van start bij Ajax: “Opleiden, ontwikkelen en winnen”

Alex Kroes is vrijdag officieel in dienst getreden bij Ajax als algemeen directeur. De voetbalbestuurder komt over van AZ en wacht een gigantische monsterklus om het zwalkende Ajax op de rails te krijgen. De 49-jarige Kroes kijkt echter uit naar de grootse uitdagingen die op hem liggen te wachten.

Kroes hamert op duidelijke structuur bij Ajax

Kroes speelde zelf nog vanaf zijn negende tot zijn negentiende jaar in de jeugdopleiding van Ajax en is een echte Ajacied in hart en nieren. In een eerste reactie geeft Kroes aan dat uitkijkt naar zijn nieuwe job. “Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik hier als jeugdspeler begon en nu mag ik als algemeen directeur aan de slag. Ik heb er heel veel zin in. Het is mijn doel om samen met mijn collega’s opnieuw mooie tijden met onze club te gaan beleven.”

Volgens Kroes is het helder wat de insteek moet zijn voor de komende tijd. “De komende tijd staat in het teken van een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Het gaat om samen opleiden, ontwikkelen en winnen. Maar ook om plezier en impact maken.”

Kroes ook voorzitter Ajax Foundation

Naast zijn baan als algemeen directeur wordt Kroes ook de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation. Daarvan erkent Kroes het maatschappelijk belang van Ajax. “Tijdens mijn jaren bij Go Ahead Eagles drong het pas goed tot mij door hoeveel een voetbalclub voor de maatschappij kan betekenen. Voor die tijd was ik daar helemaal niet mee bezig, maar dat veranderde snel. Op een gegeven moment noemden ze mij daar zelfs ‘Mr MVO’. Het is eervol om nu voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation te mogen zijn. Ik weet dat ze verschillende mooie projecten hebben voor jongeren in Amsterdam. Daar ga ik me de komende tijd natuurlijk ook in verdiepen.”

Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen, is blij dat Kroes eindelijk kan beginnen bij Ajax. “Het is fijn dat Alex eindelijk bij ons is. Ik heet hem namens de rvc heel hartelijk welkom. Hij gaat een drukke tijd tegemoet, dat is hem bekend. We wensen hem uiteraard veel succes en in het kader van ‘Samen Ajax’ zullen we hem waar nodig met raad en daad terzijde staan.”

Gaat Kroes Ajax weer naar succes leiden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, gaat niet lukken
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie