Krankzinnige taferelen bij Marseille-Feyenoord

Foto: Krankzinnige taferelen bij Marseille-Feyenoord

Uiteindelijk werd het één groot feest in het Stade Vélodrome bij Olympique Marseille tegen Feyenoord in de halve finale van de Conference League, maar daarvoor moesten de Franse ‘supporters’ eerst uit het stadion verdwijnen. Er heerste immers totale anarchie, aldus Sjoerd Mossou.

De columnist van het Algemeen Dagblad, die het duel (0-0) bijwoonde, schrijft namelijk: “Niets mis met een intimiderend sfeertje, maar Marseille leek wel een vrijstaat. In de straten en op de tribunes regeerde totale anarchie. Vanaf de bovenste ring van het Vélodrome hadden we voor de aftrap perfect zicht op de grote ingang: het leek de bestorming van de Bastille wel. Tassen vol met vuurwerk werden naar binnen gesjouwd door gemaskerde jongens. Overal was geduw, getrek en woest gesmijt.”

Traangas

“De spelersbus van Feyenoord werd voor de wedstrijd eerst compleet de verkeerde kant op gestuurd door de begeleidende politie, waarna de Rotterdamse chauffeur gesommeerd werd onmiddellijk om te keren: midden op de snelweg”, vervolgt Mossou. “Bij de fanzone op het Prado-strand waren eerder op de dag veel te weinig bussen om de Feyenoord-fans naar het stadion te vervoeren. Voor de Franse politie het signaal om dan maar met traangas op de wachtende en schuilende mensen te mikken, in de stromende regen, uit het niets.”

De columnist stelt: “Nou zijn Feyenoord-supporters ook niet per se lieverdjes natuurlijk, integendeel zelfs, maar hoeveel we er ook spraken op het vliegveld of in de stad: zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt. Tirana was bereikt, hoera, maar Marseille? Dat was eens, maar nooit weer.”

TIP: Verdien bij Circus 2.45 keer je inleg als Feyenoord van PSV wint!

Bizar?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie