Kökcü over Ajax-schema: “Zit in mijn achterhoofd”

Foto: Kökcü over Ajax-schema: “Zit in mijn achterhoofd”

Orkun Kökcü beseft maar al te goed dat de Klassieker van morgen niet alleen beladen als altijd, maar ook van cruciaal belang zal zijn. De Turkse captain van Feyenoord is er klaar voor.

Kökcü klaar voor Klassieker tegen Ajax

Als jongen van de club werd de rivaliteit richting Amsterdam hem met de paplepel ingegoten. “Ik weet nog een wedstrijd met Onder 19 die we niet eens hebben kunnen afmaken”, herinnert Kökcü zich nog, in gesprek met De Telegraaf.

“Toen moesten we voortijdig met onze ouders weg daar. Bij alle wedstrijden tegen Ajax was ook in de jeugd veel publiek. Joh, je wordt van jongs af aan opgeleid voor zulke wedstrijden, Ik ken ook veel jongens die straks in het veld staan, ook omdat ik met sommigen nog in de jeugd van Oranje heb samengespeeld.”

“Bij Ajax zaten vaak de technisch begaafde spelers, dat merkte je in die jeugdwedstrijden altijd. Maar we zien nu ook hoe wij onze spelers hebben opgeleid. In het eerste elftal staan genoeg jongens die juist op basis van hun technische vaardigheid zijn doorgebroken.”

Gat kan zes punten worden

Kökcü leeft vol vertrouwen richting morgen 14:30 uur. “Win je van Ajax, dan wordt het gat zes punten. In mijn achterhoofd zit ook dat Ajax nog tegen wat toppers moet spelen. Het belangrijkste is dat we zondag niet verliezen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Kokcu gaat scoren morgen

  • Ja
  • Nee
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie