Koeman zet in op prijs met Oranje en looft ‘baas’ De Jong

Foto: Koeman zet in op prijs met Oranje en looft ‘baas’ De Jong

Ronald Koeman is blij met de aanstelling van Nigel de Jong als directeur topvoetbal bij de KNVB. De voormalig speler van onder meer Ajax en Manchester City werd eerder deze maand aangesteld door de Nederlandse voetbalbond. Koeman kijkt uit naar de samenwerking en sprak maandagmiddag ook de ambities uit die hij voor ogen heeft met het Nederlands elftal.

Koeman ging op de persconferentie in op de aanstelling van De Jong, die formeel gezien zijn baas is, al zal dat volgens de nieuwe bondscoach in de praktijk wel meevallen. “Formeel is hij mijn baas, maar ik heb hem ooit laten debuteren bij Ajax, baas zijn zal wel meevallen. Ik vind de keuze heel goed, van Nigel.”

Koeman vertelde tijdens de zomer al gesproken te hebben met De Jong over zijn werk bij de KNVB. “Toevallig kwam ik Nigel in de zomer tegen tijdens een golftoernooi op Mallorca. Toen hebben we langer gesproken en vertelde hij waar hij mee bezig was bij de KNVB. Hij is ook bij mij thuis geweest in Barcelona voordat hij heeft besloten dit te gaan doen. We helpen elkaar ook. Hij moet ervoor zorgen dat de zaken geregeld worden rondom het elftal. Dat is makkelijker met iemand die in top heeft gewerkt. Nigel is iemand die zijn mening geeft en dat doe ik ook. We weten allebei waar we naartoe willen.”

Toernooicoach Koeman

Voor Koeman kan het EK mogelijk zijn eerste hoofdtoernooi worden als bondscoach. De keuzeheer vindt het nu nog lastig te stellen of hij ook een goede toernooicoach is. “Ik weet niet wat een goede toernooicoach is. Eén die wint, denk ik. Het is heel anders dan clubcoach zijn. Ik heb nog niet eerder een eindtoernooi meegemaakt. Dat lijkt me geweldig om mee te maken. Ik moet nog bewijzen dat ik succesvol kan zijn op een EK of WK. Maar we beginnen eerst aan de EK-kwalificatiereeks.”

Toch is de ambitie duidelijk van Koeman, die hoopt een prijs te kunnen pakken met Oranje. “Je evalueert na ieder eindtoernooi. Als dat onder de maat is, dan heeft de KNVB het recht om mij weg te sturen. Een WK winnen is het allerhoogste en het allermoeilijkste. Het winnen van de Nations League kan ook voldoen aan een doelstelling. Het gaat erom dat je om de prijzen mee doet.”

Wint Ajax met 5-0 van FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Koeman een prijs gaat winnen met Oranje?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie