Koeman verklapt alvast één nieuwe naam in opstelling tegen Gibraltar

Foto: Koeman verklapt alvast één nieuwe naam in opstelling tegen Gibraltar

Het Nederlands elftal verloor afgelopen vrijdag met 4-0 van Frankrijk. Om enigszins eerherstel te kunnen halen maandagavond tegen Gibraltar zal bondscoach Ronald Koeman niet te veel af gaan wijken van zijn gebruikelijke basisformatie.

Matthijs de Ligt lijkt in de basis te starten tegen Gibraltar

Koeman heeft maandagavond Cody Gakpo, Bart Verbruggen en Matthijs de Ligt weer tot zijn beschikking na hun buikvirus. Stefan de Vrij (privéredenen) en Lutsharel Geertruida (hamstringblessure) zijn daarentegen afgehaakt. Mede door het wegvallen van Geertruida lijkt De Ligt gelijk in de basis te zullen starten. Dat zou hij tegen Frankrijk ook gedaan hebben, ware het niet dat het virus hem buitenspel zette.

Op de persconferentie vandaag werd gevraagd naar de status van Gakpo en De Ligt. “Dat wacht ik nog even af. Ze hebben nog een hele dag en een nacht. Daarna gaan we met de jongens zitten. Ik denk wel dat Matthijs wat eerder aan de betere hand was dan Cody.”

‘De Ligt op plek Timber’

Volgens de laatste geluiden lost De Ligt in De Kuip straks Jurriën Timber af als verdedigingspartner van Virgil van Dijk. “Het is positief dat ze terug zijn, want het zijn jongens die al geselecteerd waren, maar het is echt nog afwachten of ze kunnen starten of dat we ze achter de hand houden”, houdt Koeman zijn kaarten nog even tegen de borst.

De Ligt scoort de 1-0 tegen Gibraltar

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De Ligt moet gelijk weer in de basis

  • Eens
  • Oneens
1017+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie