Koeman brengt Slot en Van Nistelrooy wijze les bij

Foto: Koeman brengt Slot en Van Nistelrooy wijze les bij

De teruggekeerde bondscoach Ronald Koeman heeft vandaag tijdens een bijeenkomst in het kader van Toekomst Betaald Voetbal uitgebreid gesproken over het onderwerp ‘verdedigen’. Koeman legde uit dat er ook met minder kwaliteit succes geboekt kan worden.

Meerdere technische directeurs en trainers van Eredivisionisten, waaronder de momenteel clubloze Peter Bosz, Arne Slot (Feyenoord) en Ruud van Nistelrooy (PSV), waren ook aanwezig in Zeist. Koeman sprak onder meer over toenemende waardering voor het aspect verdedigen. “Ook met minder kwaliteit kun je best succesvol zijn, als je het maar goed neerzet. Soms moet je zelfs de nadruk op de verdediging leggen om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Maar je bent altijd ook afhankelijk van het type spelers waarover je beschikt.”

“Spelers zijn fysiek sterker en fitter dan vroeger. Er wordt meer van ze gevraagd, maar aan de andere kant kunnen we ook nog steeds dingen verbeteren. Intensiteit is daarbij belangrijk, in het aanvallen, het verdedigen en het druk zetten. Verdedigen begint bij balverlies al voorin. Voorin druk zetten hoort bij hedendaagse voetbal”, aldus Koeman tot slot.

Nigel de Jong

Ook de nieuwe directeur topvoetbal van de KNVB Nigel de Jong hield een toespraak. “Uiteindelijk willen wij allemaal het beste voor het Nederlands voetbal en de lat hoog leggen. En ‘wij’ betekent de KNVB en clubs. De communicatielijnen moeten daarom kort zijn. Het ultieme doel is dat voetbal altijd centraal staat.”

Oranje in 2024 Europees Kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Koeman is de juiste man voor Oranje

  • Eens
  • Oneens
713+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie