Klopp wijst na comeback naar ‘Barcelona-remontada’

Liverpool maakte dinsdagavond een 2-0 achterstand ongedaan tegen Villareal om uiteindelijk zelfs met 2-3 te winnen. De wedstrijd deed Liverpool-trainer Jürgen Klopp enigszins terugdenken aan een andere legendarische wedstrijd.

Liverpool moest diep gaan tegen Villareal, dat bij rust verrassend leidde met 2-0. Daardoor stond het halverwege gelijk tussen beide ploegen, gezien The Reds met 2-0 hadden gewonnen op Anfield. In de tweede helft schakelde Liverpool echter een tandje bij en draaide het de wedstrijd volledig om. Het deed Klopp dan ook denken aan de wedstrijd tegen Barcelona, waarin men een 3-0 achterstand moest goed maken. Uiteindelijk won Liverpool destijds met 4-0.

Net als tegen Barcelona

De Liverpool-manager liet op de persconferentie doorschemeren aan die wedstrijd gedacht te hebben. “De hele wereld zat te kijken met de verwachting dat het 3-0 zou worden. Maar toen we voor het eerst door hun defensie braken en de halfspaces begonnen te benutten, wist ik dat we een kans hadden. Ik hou niet vergelijken, maar het was inderdaad zoals tegen Barcelona.”

De Duitse oefenmeester vertelde zijn spelers halverwege de wedstrijd rustig te blijven en dat het dan wel goed zou komen in de tweede helft. “We moesten gewoon rustig blijven. Wat kan ik nu zeggen? Er is maar één kans om een finale te winnen en dat is door er te staan. Het is moeilijk om drie finales te halen, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Ik ben heel blij.”

TIP: Scoren Liverpool en Tottenham Hotspur meer dan vier doelpunten? Pak 3.40 keer je inzet!

Is Liverpool terecht door naar de finale van de Champions League finale?