Klopp reageert op Gakpo-transfer

Foto: Klopp reageert op Gakpo-transfer

Jürgen Klopp is maar wat blij met de komst van Cody Gakpo. De Duitse oefenmeester reageerde op de clubwebsite van Liverpool op de komst van de Nederlandse buitenspeler.

Gakpo maakt voor maximaal vijftig miljoen euro de overstap naar Liverpool. Dat levert de Eindhovenaar een plek in de recordboeken van de Eindhovenaren op. Bij Liverpool zijn ze echter ook in hun nopjes.

Klopp vindt het geweldig dat Liverpool Gakpo uit de handen van de concurrentie hield. “We zijn blij dat we een speler hebben kunnen aantrekken die we al lang volgen en waarvan we denken dat hij een geweldige toekomst tegemoet gaat.”

Cody Gakpo

In eerste instantie leek Gakpo de topprioriteit van Manchester United. In de zomer spraken beide partijen al uitvoerig over een transfer, maar deze ketste uiteindelijk af.

Nu gaat Liverpool er dus met de handtekening van Gakpo vandoor. “Ik moet iedereen die hier een aandeel in heeft gehad een compliment geven”, zei Klopp. “Vooral Julian Ward (de technisch directeur van Liverpool, red.) verdient de credits.”

Liverpool

Klopp kent Gakpo al goed. “Hij is nog maar 23 jaar oud, maar heeft toch al heel veel ervaring. Hij was de aanvoerder van PSV, de beste speler van de Eredivisie in het afgelopen seizoen en, zoals velen hebben gezien, heeft hij ook een goed WK gespeeld.”

Dat Gakpo nóg beter kan worden, is voor Klopp een belangrijke reden geweest om met hem te willen werken. “Door zijn leeftijd is er bovendien nog voldoende potentie om nóg beter te worden. Aanvallend gezien is hij erg veelzijdig en we weten dat hij een slimme voetballer én een slim persoon is. We kijken er dus erg naar uit om met hem samen te werken.”

Gakpo maakt minimaal 10 doelpunten in eerste Premier League-maanden

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Gakpo slagen?

  • Ja
  • Nee
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie