‘Klaassen deed iets wat ik nog nooit eerder had gezien’

Foto: ‘Klaassen deed iets wat ik nog nooit eerder had gezien’

Na afloop van Ajax – PSV (1-2) ging het niet alleen over het spel en de Eindhovense driepunter, maar ook over de meerdere opstootjes op het veld. Columnist Sjoerd Mossou keek zijn ogen uit en zag vooral Davy Klaassen zich misdragen.

In zijn stuk voor het Algemeen Dagblad schrijft Mossou vandaag: “Toen de spelers van PSV en Ajax aan hun zoveelste opstootje waren begonnen, zondagmiddag, gebeurde er iets geks met Davy Klaassen uit Hilversum, kort na afloop van de wedstrijd. Eerst duwde de voetballer zijn hoofd schuin in de nek van PSV’er André Ramalho. Klaassen hapte zich daarna een slag in de rondte, beet een gat in de lucht, duwde wat vage keelklanken naar buiten, snoof zachtjes tegen de wang van Ramalho, likte, lebberde en kauwde maar wat raak (of beter: mis) – en leek vervolgens zijn voorhoofd vast te kitten met secondenlijm.”

De Davy Klaassen-kopkluif

Hoewel Mossou zichzelf als ‘een kenner op het gebied van opstootjes ziet, had hij zoiets als wat Klaassen deed nog nooit eerder gezien’. “Hoogstpersoonlijk gaf de voetballer van Ajax een nieuwe, licht erotische dimensie aan het genre: ‘de Davy Klaassen-kopkluif’.” De journalist stelt verder dat Klaassen ‘eigenlijk al te oud is voor opstootjes’, en dat daarom oudgedienden Luuk de Jong en zelfs ook Dusan Tadic telkens niet betrokken waren bij de incidenten.

“Opstootjes zijn exact even mooi als dat ze lelijk zijn. Ze geven het slechte voorbeeld natuurlijk, aan de jeugd en ook in iets breder opzicht: de huidige maatschappij is al opgefokt genoeg. Opstootjes zijn een beetje als zo’n lullige kettingbotsing op de andere rijbaan, zo eentje met uitsluitend blikschade – en heel veel gedoe met files en schadeformulieren. Je wilt het niet zien, maar kijken doe je toch”, aldus Mossou tot slot.

Scoort Klaassen de 1-0 tegen Vitesse?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Klaassen moet hiervoor geschorst worden door de KNVB

  • Eens
  • Oneens
989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie