“Kijk, je hoort mij niet zeggen dat we goed spelen”

Foto: “Kijk, je hoort mij niet zeggen dat we goed spelen”

Het gaat het Royal Antwerp FC best voor de wind in de Belgische Jupiler Pro League: de ploeg van oefenmeester Mark van Bommel won gisteren (met hangen en wurgen weliswaar) van Zulte-Waregem en is nog foutloos in de competitie.

Alleen Leuven heeft diezelfde status en Van Bommel wordt geciteerd door Voetbal International: “Dat er nog maar twee ploegen zijn die nog geen punten hebben laten liggen, toont wel aan hoe moeilijk deze competitie wel niet is. Dit was een hele belangrijke overwinning.”

Zulte-Waregem bood goed tegenstand: “Complimenten aan de coach en hun elftal. Tactisch was het een hele sterke ploeg. Ze voetbalden goed en bleven rustig onder onze druk. Daar hadden we moeite mee. Vanaf de kant probeerden we het om te zetten. Dat lukte gedeeltelijk en resulteerde in een fase waarin we meer grip kregen.”

Tactische verandering

In de rust zette hij het een en ander om: “We deden een tactische verandering en kregen daardoor meer controle. Uit een fantastische aanval maakten we uiteindelijk de 1-0. Als je zo wint, nadat je het heel moeilijk hebt gehad, moet je erg blij zijn. Onze keeper – Jean Butez – hield ons in de wedstrijd in de eerste helft. Door hem hielden we de nul.”

“Kijk, je hoort mij niet zeggen dat we goed spelen”, sluit Van Bommel af. “Bij momenten laten we goede dingen zien. Maar we moeten het langere periodes in een wedstrijd gaan doen. Tegenstanders onze wil opleggen. Dit is het begin van een proces van vallen en opstaan. Maar ondertussen is het belangrijk resultaten te boeken. Dat doen we.”

TIP: Verdien 4.50 keer je inleg als Antwerp kampioen wordt!

Zie jij Antwerp kampioen worden?

  • Ik wel
  • Ik niet
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie