Kieft looft ‘opgeleefde’ Feyenoorder: “Echt een verrijking”

Foto: Kieft looft ‘opgeleefde’ Feyenoorder: “Echt een verrijking”

Velen hadden hem inmiddels al lang en breed afgeschreven, maar – mede door falende concurrenten – lijkt Alireza Jahanbakhsh inmiddels toch weer vaste prik in de basis van Feyenoord. De Iraniër maakt de laatste weken veel meer indruk dan bijvoorbeeld Patrik Walemark, Oussama Idrissi, Javairo Dilrosun en de nog erg wisselvallige Igor Paixao.

“Die Jahanbakhsh heb ik best wel vaak bekritiseerd, maar na de winterstop zie je toch wel dingen waarvan je denkt: als hij dit niveau kan vasthouden, is het wel echt een verrijking“, stelt oud-international Wim Kieft in een video met Vandaag Inside. Ook in concullega Idrissi heeft Kieft het vertrouwen nog niet opgegeven. “Normaal gesproken vind ik Idrissi een hele goede speler, alleen die is net voor de winterstop weer geblesseerd geraakt.”

Onrust bij Ajax

Bij de aanstaande opponent Ajax is het erg onrustig, mede door toedoen van de technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. “Er zijn twee dingen bij Ajax. Er is een half elftal weggekocht en wat er voor teruggekomen is, dat is niet exact waar de coach op had gehoopt. Tenzij hij er zelf mee in heeft gestemd natuurlijk, maar ik denk toch eerder dat de club bepaalt wat ze binnenhalen.”

Kieft wil nog niet zeggen dat Feyenoord kampioen wordt als het zondag de Klassieker wint. “We zitten pas op de helft. Door het WK zie je dat de eerste competitieronde moeizaam gaat, je wilt het liefst goed beginnen en het resultaat is dan vaak heilig. Als Ajax verliest worden het acht punten, maar als er nog zeventien wedstrijden zijn heb je die punten ook zo weer verspeeld.”

Feyenoord kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Jahanbakhsh moet zondag in de basis staan

  • Eens
  • Oneens
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie