Kieft laakt Cillessen: “Hele domme actie”

Foto: Kieft laakt Cillessen: “Hele domme actie”

Wim Kieft heeft maandagavond uitgehaald naar Jasper Cillessen. De NEC-doelman werd zondag geholpen door scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die affloot op het moment dat Santiago Giménez Feyenoord de zege dacht te bezorgen.

Cillessen schoot een uittrap tegen Giménez op, die vervolgens eenvoudig wist af te ronden. Volgens de scheidsrechter was diens actie onreglementair. Kieft wijst in Veronica Offside echter naar de Oranje-international: “Ik vind het een hele domme actie van die keeper. Of je nou in je gelijk staat of niet, je gaat niet het risico nemen. En misschien geeft de scheidsrechter je geen gelijk.”

De voetbalanalist is van mening dat de actie van Cillessen nadelig is voor diens WK-kansen bij het Nederlands elftal. “Hij krijgt een minnetje van Louis (Van Gaal, red.)”, aldus Kieft. Valentijn Driessen is daar niet zo bang voor. “Denk je niet dat hij ook al twee plusjes heeft bij Louis?”, aldus de Oranje-watcher van De Telegraaf.

Rafael van der Vaart noemde Cillessen in Studio Voetbal een ‘naar mannetje’. Wesley Sneijder laat telefonisch weten: “Jasper zei nooit zoveel, weet je wel. Die was eigenlijk heel erg afwezig, zoals de meeste keepers eigenlijk zijn. Maar misschien heeft Rafael iets directs met hem meegemaakt, ik weet het niet. Maar Jasper is wel een jongen die op zichzelf staat en eigenlijk niet veel praat. Dus ik weet niet wat ze persoonlijk hebben meegemaakt samen.”

TIP: Wint NEC met 2-0 van Excelsior? Win acht keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie