‘Keiharde consequentie voor Orkun Kökcü’

Foto: ‘Keiharde consequentie voor Orkun Kökcü’

Gernot Trauner droeg zondagmiddag de regenboogaanvoerdersband van Feyenoord en niet Orkun Kökcü. De middenvelder weigerde de band vanwege geloofsovertuiging, maar dat heeft mogelijk grote gevolgen.

Jeroen Grueter denkt dat Feyenoord ‘goed heeft gehandeld’ door de dialoog aan te gaan en de band aan Trauner te geven. “Ze zijn met Kökçü in gesprek geweest en hebben hem geprobeerd te overtuigen van het feit dat hij die band wel moest dragen. Maar hij had redenen om toch bij zijn beslissing te blijven”, zo stelt hij in de NOS Voetbalpodcast.

Volgens collega Jeroen Elshoff is het niet vanzelfsprekend dat Kökcü na het duel met AZ ‘gewoon’ weer aanvoerder is. “Handelen ze ook goed als ze de band teruggeven aan Kökcü? Want wat wil je dan als club nu uitstralen nadat je het op deze manier hebt gedaan? Wat betekent dit voor wat je wil uitstralen voor de toekomst, wie moet je aanvoerder zijn en waar moet hij voor staan?”

Elshoff vindt dat aanvoerders een bepaalde verantwoordelijkheid dragen. “Een aanvoerder is een boegbeeld van de club, dus ik denk dat hij wel moet staan voor iets wat de club wil uitdragen.” Arno Vermeulen deelt die mening. “Ik denk dat je als Feyenoord best een heroverweging kan maken. En dat betekent niet zeggen dat je komend seizoen eens gaat kijken welke procedure je gaat hanteren, maar dat je op grond van wat er nu is gebeurd deze week al een heroverweging gaat maken en Trauner de rest van het seizoen tot aanvoerder benoemt. Sterker nog, dat zou mijn voorkeur ook hebben.”

TIP: Wint Feyenoord van Sturm Graz? Win twee keer je inleg via Unibet!

Eens met de NOS-commentatoren?

  • Ja, Feyenoord moet ingrijpen
  • Nee, dat is te zwaar
1937+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie