‘Keihard Slot-signaal voor Feyenoord-drietal’

Foto: ‘Keihard Slot-signaal voor Feyenoord-drietal’

Feyenoord plaatste zich woensdagavond ten koste van AZ voor de halve finales van de KNVB Beker. De Rotterdammers kwamen in het bekerduel een stuk beter voor de dag, dan zondag in het competitieduel met AZ. Het getoonde spel biedt houvast voor de komende weken, al stelt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam dat een aantal spelers een waarschuwend signaal hebben gekregen van trainer Arne Slot.

Slot kiest weer voor Nieuwkoop

“Feyenoord was stukken beter. Goed verdedigd, goed drukgezet en ook in balbezit iets beter dan zondag”, oordeelde Krabbendam bij Voetbal International. “Dan zie je dat AZ toch weer het oude AZ is. Natuurlijk missen ze Pavlidis, een topspeler. Toch heb ik geen moment het idee gehad dat het spannend zou worden of dat AZ een resultaat zou boeken. Eigenlijk vrij eenvoudige overwinning.”

Slot koos opvallend genoeg er weer voor om Bart Nieuwkoop op te stellen als rechtsbuiten, maar Krabbendam wil niet meegaan in de kritiek op die keuze. “Arne Slot staat met die spelers op het trainingsveld, en ik niet. Hij ziet beter wie in vorm zijn en hoe die zo’n wedstrijd wil beginnen, opbouwen en drukzetten. Daar gaat hij toch over? De winnende trainer heeft altijd gelijk. Tegen PSV pakte het goed uit en nu was Nieuwkoop ook weer betrokken. Hij ging als een razende tekeer. Het liefst stelt hij natuurlijk buitenspelers op, maar als die buitenspelers niet in vorm zijn of brengen wat ze moeten brengen, dan ga je naar andere oplossingen zoeken.”

Signaal voor buitenspelers Feyenoord

De keuze van Slot lijkt indirect een keihard signaal naar andere buitenspelers als Luka Ivanusec, Leo Sauer en Yankuba Minteh, maar volgens Krabbendam is het gewoon kraakhelder. “Dat betekent dat ze beter moeten trainen en meer moeten brengen van wat er van ze wordt gevraagd. Als ze dat niet doen, dan zit je op de bank. Zo gaat dat bij een topclub. Ik kan me wel voorstellen dat als jij een specialist bent op de flank en je wordt ingehaald door een rechtsback, dan zou ik ook even achter mijn oren krabben en denken dat er iets niet helemaal goed gaat. Dat betekent dat ze nog meer moeten doen tijdens trainingen. Zoals bij elke club worden ook bij Feyenoord daar de basisplaatsen verdeeld.”

Wie moet er als rechtsbuiten spelen bij Feyenoord?

  • Minteh
  • Sauer
  • Ivanusec
  • Jahanbakhsh
  • Nieuwkoop
1769+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie