‘Keert Marc Overmars terug bij Ajax?’

Foto: ‘Keert Marc Overmars terug bij Ajax?’

Het rommelt intern al een tijd bij Ajax, wat zich ook vertaalt naar de tegenvallende sportieve resultaten. Zo is er onder meer nog altijd geen technisch directeur aangesteld na het vertrek van Marc Overmars. Volgens Keje Molenaar is het vertrek van Overmars juist de ineenstorting geweest van Ajax.

In gesprek met Voetbal International stelt Molenaar dat Ajax terug moet naar het voetbal. “Dat moet weer leidend gaan worden en dan doel ik op alle geledingen binnen de club.” Volgens de oud-speler van de Amsterdammers doet de situatie denken aan twaalf jaar geleden, waarbij net als toen nu ook de gedachtegang van Johan Cruijff de problemen zouden moeten oplossen. “Neem zijn stokpaardje, de jeugdopleiding. Daar komt veel te weinig uit door. Als die spelers niet de kwaliteit hebben, moet je daarmee aan de slag gaan. En in de tussentijd de toppers die blijkbaar niet in de jeugd zitten, van buitenaf halen. Dat is afgelopen zomer hopeloos mislukt. Er zijn voor meer dan honderd miljoen euro geen toppers gehaald, maar middelmaat.”

Paniekerig Ajax

Molenaar is van mening dat het is misgegaan toen Overmars weg moest bij Ajax, wat volgens hem te snel is gegaan. “Ik heb daar toch een heel slecht gevoel aan overgehouden. De paniek van dat moment is begrijpelijk, alleen er is veel te snel overgegaan tot ontslag. Had hem op non-actief gezet en was grondig en goed onderzoek gaan doen. Dan was het waarschijnlijk met een sisser afgelopen en had hij op een gegeven moment ook terug kunnen keren.”

Volgens Molenaar is het bijzonder dat de zoektocht naar een vervanger zo lang duurt. “Ajax is toch een internationale club. Als je een goede vervanger niet in Nederland vindt, kijk dan in het buitenland. Maar dan ben je er nog niet, want ook een voetbalman in de rvc is hard nodig.” Molenaar stelt tegenover Voetbal International dan ook dat er geen tijd is te verliezen. “Op dit moment is het in Rotterdam beter geregeld op dat vlak dan in Amsterdam. Dat is volgens mij een even realistische als pijnlijke conclusie.”

Wint Ajax met 1-4 bij Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Overmars terughalen?

  • Ja
  • Nee
4489+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie