‘Juventus moet Ajax-juweeltje inlijven’

Foto: ‘Juventus moet Ajax-juweeltje inlijven’

Juventus legde anderhalf jaar geleden bijzonder veel geld op tafel voor Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt en het is goed mogelijk dat De Oude Dame in de nabije toekomst weer naar Amsterdam komt. Dit keer voor Ryan Gravenberch.

Voormalig teammanager David Endt van de Eredivisie-topclub vertelt aan de krant Tuttosport: “De posities zijn natuurlijk verschillend, maar het niveau vergelijkbaar: Gravenberch zal net als De Ligt absolute top worden.” Hij vindt de vergelijking met Paul Pogba wel een goede: “Ja, Ryan heeft eveneens lange benen en veel potentie. Fysiek zit Gravenberch nog niet op het niveau van de Fransman, maar hij is net zo technisch. De Ajax-middenvelder is een absoluut en puur talent. Echt een juweeltje.”

Endt gaat verder: “En dan te bedenken dat hij als speler van Jong Ajax nog veel bekritiseerd werd. Ze zeiden dat hij te traag was aan de bal. Maar die mensen werden misleid door zijn geweldige fysiek. En ze vergaten zijn leeftijd: hij is geboren in 2002 en was pas zestien jaar destijds. Niet veel later, met zestien jaar en 130 dagen, debuteerde hij in het eerste elftal, waarmee hij het record van Clarence Seedorf verbrak.”

Gravenberch is hard op weg naar de top: “Geloof mij, ik heb Clarence en vele andere kampioenen zien debuteren bij Ajax: Gravenberch is vroegrijp omdat hij iets speciaals heeft. Hij is een diamant. Hoe hoger het niveau, zoals de Champions League laat zien, hoe beter hij wordt.”

Vind jij Gravenberch ook een juweeltje?

  • Ik wel
  • Ik niet
237+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie