Jörgensen vertelt over ‘verloren Feyenoord-jaren’

Foto: Jörgensen vertelt over ‘verloren Feyenoord-jaren’

Nicolai Jörgensen schoot zichzelf naar legendarische hoogte door de doelpunten aan elkaar te rijgen als Feyenoord-spits. De Deense aanvaller kon voor enorm veel geld verkocht worden aan Newcastle United, maar zoals bekend vertrok Jörgensen via de achterdeur bij de Rotterdammers.

Jörgensen speelde in totaal 118 Eredivisie-wedstrijden voor Feyenoord. De Deen vertrok uiteindelijk naar Kasimpasa, dat uitkomt in de Turkse Süperlig. Dat avontuur werd voor de Deense aanvaller ook niet wat hij er van hoopte, waardoor hij na een aantal buitenlandse avonturen terugkeerde bij FC Kopenhagen.

Inmiddels is de 31-jarige aanvaller ook bij zijn oude club weer vertrokken en zoekt hij naar nieuw emplooi. Ondertussen geeft de spits commentaar bij de Deense televisie. Daar geeft hij een kijkje in zijn toekomstplanning. “Een mogelijkheid zou een overstap naar de Verenigde Staten kunnen zijn. Dat heb ik altijd al gewild.”

Feyenoord

Jörgensen leek even in Denemarken te blijven, maar een gesprek met Odense BK liep op niets uit. “Wij konden het niet eens worden. Anders was het wel goed geweest voor mij, want de club ligt midden in Denemarken en Odense is anderhalf uur van mijn huis vandaan.”

De grote clubs, die melden zich al een tijdje niet meer voor Jörgensen. “Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan, maar verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging”, vertelt de Deense aanvaller.

Feyenoord had daar een belangrijk aandeel in. “Na drie jaar bij Feyenoord hadden ze me voor goed geld kunnen verkopen, maar ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had. Dus het werden daarna twee nogal verloren jaren”, stelt Jörgensen.

Newcastle United zou destijds zeventien miljoen euro hebben geboden om Jörgensen over te nemen. Zoals bekend werd dit geweigerd door Feyenoord, waarna Jörgensen het niveau vóór die interesse niet meer haalde. De spits gaf ook te kennen dat er gedurende die periode een mogelijkheid was om over te stappen naar een Spaanse club.

Jörgensen terughalen?

  • Ja
  • Nee
634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie