Jonk ‘zag dat PSV kwetsbaar was’: “Ontzettend zuur”

Foto: Jonk ‘zag dat PSV kwetsbaar was’: “Ontzettend zuur”

Bij Wim Jonk overheerst na afloop van de 3-2 nederlaag tegen PSV enerzijds teleurstelling in het resultaat, anderzijds is de coach van FC Volendam erg trots op de prestatie van zijn spelers.

Trots én teleurstelling bij Wim Jonk na nederlaag tegen PSV

“Een knotsgekke wedstrijd”, reageert Jonk bij ESPN. “Dit is ontzettend zuur. Als je deze wedstrijd analyseert, was je in veel fases de bovenliggende ploeg en heb je ontzettend mooie kansen gecreëerd. Maar aan de andere kant zie je ook de kwaliteit van PSV, dat eigenlijk uit het niks gewoon twee goals maakt. En wij maken die twee kansen niet af. Dat is het verschil, dan staat het 0-2 bij rust.”

“Maar ik kan wel trots zijn op mijn groep, want we hebben een heel goed gezicht van Volendam laten zien. In de rust heb ik gezegd: we staan met 0-2 achter, maar dat is totaal tegen het wedstrijdbeeld in. Dus als we straks 1-2 maken, kan de wedstrijd nog alle kanten op en kun je nog gelijk spelen of zelfs winnen.”

Jonk besluit: “Als je met overtuiging speelt, dan creëer je gewoon kansen. Je zag ook dat PSV kwetsbaar was, dat hebben we de hele tweede helft kunnen zien. Dan moet je ook een beetje mazzel hebben dat sommige ballen net jouw kant op vallen. Dat is vandaag helaas niet gelukt. Maar als wij met deze overtuiging blijven spelen, moet het gewoon lukken om die punten bij elkaar te halen en erin te blijven.”

Ook Henk Veerman baalt

En ook Henk Veerman baalt als een stekker van de nederlaag. “Ontzettend balen. Ik denk dat we het echt goed gedaan hebben. We beginnen hartstikke goed, de tweede helft ook. Dat is natuurlijk ook de kwaliteit van PSV, maar dan is het doodzonde dat ze de ene kans die ze krijgen ook meteen afmaken.”

Over de strijd tegen degradatie zegt de spits tot slot: “We staan er nog steeds niet geweldig voor. Maar we doen het gewoon echt hartstikke goed. Het is bijna een onneembare vesting hier. Dat zie je ook aan PSV, dat het gewoon hartstikke moeilijk heeft. Dus dat doen we gewoon heel goed, dat moeten we blijven doen en dan blijven we er gewoon in.”

Moet Volendam zich nog zorgen maken over degradatie?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, die zijn veilig
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie