‘International uit Oranje gegooid’

Foto: ‘International uit Oranje gegooid’

Het Nederlands elftal heeft geen fijne interlandperiode achter de rug, met een 4-0 nederlaag tegen Frankrijk en ‘slechts’ een 3-0 overwinning op Gibraltar. Dat er één of meerdere slachtoffers gaan vallen lijkt wel duidelijk en bij ESPN wordt de eerste ‘afvaller’ al aangewezen.

Kenneth Taylor slachtoffer debacle(s)?

Feyenoorder Mats Wieffer kon niet beginnen in het Stade de France en Frenkie de Jong was afwezig wegens een blessure. Daarom deed bondscoach Ronald Koeman een beroep op Ajacied Kenneth Taylor, maar die haalde hij na een half uurtje spelen al weer naar de kant. Kees Kwakman denkt daarom dat het ‘effe’ klaar is met de middenvelder bij het Nederlands elftal…

“Dat gevoel heb ik wel, ja”, roept de oud-voetballer, die dat desondanks ‘misschien niet helemaal fair vindt’. Kwakman wijst namelijk naar Marten de Roon: “Bij die eerste goal ging het voornamelijk over Taylor, maar De Roon liet de bal gewoon onder zijn voet doorlopen. Het was misschien meer hoe Taylor erachteraan ging, dat sprak een beetje in zijn nadeel.”

Kenneth Perez vindt het überhaupt al schrijnend dat iemand van het kaliber van Kenneth Taylor voor de leeuwen wordt gegooid bij Oranje… “Het is natuurlijk al bijzonder dat hij basisspeler moet zijn bij het Nederlands elftal. Dat geeft wel aan waar het Nederlands elftal op dit moment aan toe is. Al was de échte regisseur – waar het om draait – er natuurlijk niet.”

‘Zelfs in bloedvorm is Taylor geen buitencategorie’

Hugo Borst gaf eerder aan in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Driekwart Nederland – kenners en niet-kenners – vindt Kenneth Taylor (nu even) niet geschikt voor het Nederlands elftal. Toch stelt Ronald Koeman hem op. Dat zou je sterk kunnen noemen: tegen de verdrukking in je eigen overtuiging laten prevaleren. Maar waarom ben je overtuigd van de voetbalkwaliteiten van Taylor? Zelfs in een bloedvorm is hij geen buitencategorie.”

Uit Oranje gooien?

  • Ja
  • Nee
8288+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie