‘Infantino rolt volgende bizarre WK-plan uit’

Foto: ‘Infantino rolt volgende bizarre WK-plan uit’

Gianni Infantino heeft de smaak behoorlijk te pakken gekregen na (in zijn ogen) het ‘beste WK allertijden’, in Qatar. Dit keer zou de FIFA-baas namelijk hardop nadenken over het om de drie jaar organiseren van een wereldkampioenschap.

Dat de agenda’s van de voetballers al ramvol zit lijkt de Zwitser daarbij niet te deren. Infantino ziet het veranderen van de tijdsspan (van vier naar drie jaar dus) als een deel van zijn project om ‘het internationale voetbal revolutionair te veranderen’, meldt de Daily Mail.

Grote plannen

Eerder werd al bekend dat er per 2025 maar liefst 32 clubs in gaan stromen bij de WK’s voor clubteams. Overigens is het plan van om de drie jaar een WK pas vanaf 2030 effectief mogelijk, omdat de voetbalagenda’s tot dat jaar reeds nagenoeg helemaal ingevuld zijn.

Arsène Wenger pleitte eerder al eens namens de FIFA voor een WK om de twee (!) jaar, maar dat werd nog massaal afgeschoten door de nationale bonden. De vraag is of om de drie jaar dan wél toegejuicht zal worden.

‘Beste WK ooit’

Over het WK in Qatar zei Infantino deze week: “Er waren 3,27 miljoen toeschouwers in de stadions. We hebben 62 wedstrijden gezien zonder incidenten en met een geweldige, positieve sfeer. De mensen kwamen samen, vergaten hun problemen en hadden plezier. Zoals je hebt kunnen zien, is het een geweldig succes geweest. Qua kijkcijfers tikt dit WK bijna de vijf miljard aan.”

Is Argentinië op het WK in 2026 wéér de beste?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Om de drie jaar een WK, goed plan?

  • Ja
  • Nee
1599+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie