‘Ik heb er al over gesproken met Ten Hag’

Foto: ‘Ik heb er al over gesproken met Ten Hag’

Vóór de komst van Erik ten Hag bij Manchester United kreeg Anthony Elanga best veel speeltijd, maar de Tukker doet bijna geen beroep op het talent uit Zweden. En dat is natuurlijk funest voor de ontwikkeling van de 20-jarige aanvaller, die te boek staat als groot talent.

United-reserve Anthony Elanga maakt zich zorgen

Dit seizoen begon Elanga slechts vijf keer in de basis bij The Red Devils en rondom de interland tussen Zweden en België reageerde hij op dat gebrek aan speeltijd: “Het is frustrerend. Voor mij is het nu heel belangrijk om te spelen. En dat doe ik niet op dit moment.”

“Ik heb daarover gesproken met Ten Hag”, vervolgde de rechtsvoor, die onder meer Antony voor zich moet dulden in de pikorde. “Ik weet wat hij van mij wil zien en ik probeer hard te werken en goed te trainen. Als voetballer wil je niet op de bank zitten. Maar dat heb ik niet in de hand. De trainer kiest voor de beste elf.”

Toekomst

En nu? “Ik moet sowieso het seizoen afmaken en in de zomer zal ik met Manchester United gaan praten. Ik hou van de club en wil ze zoveel mogelijk helpen, maar ik ben ook twintig jaar oud en wil spelen.” Elanga heeft nog een contract op Old Trafford tot medio 2026. Mogelijk biedt een uitleenbeurt uitkomst en in het recente verleden werd de Zweed nog aan een (tijdelijk) dienstverband in het Philips Stadion bij PSV gelinkt. Toen wilde United hem (naar verluidt) echter niet laten gaan.

Moet hij vertrekken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie