“Het vrat aan hem dat hij door eigen fans werd uitgefloten”

Foto: “Het vrat aan hem dat hij door eigen fans werd uitgefloten”

Inmiddels heeft AZ het allemaal uitstekend op de rit, maar begin dit seizoen kwakkelden de Alkmaarders behoorlijk. Pantelis Hatzidiakos was bij de achterban één van de zondebokken, al heel snel begonnen fans te roepen om een basisplaats voor Sam Beukema op de plek van de Griek.

Koopmeiners breekt lans voor AZ’er Hatzidiakos

“Het vrat aan hem dat hij door eigen fans werd uitgefloten”, vertelt Teun Koopmeiners, oud-ploeggenoot en goede vriend van Hatzidiakos, aan Voetbal International. “Volkomen logisch ook, dat zou aan iederéén vreten. Op een gegeven moment kon hij echt niks meer goed doen. Het knappe vind ik dat hij altijd positief is gebleven. Hij wilde alles doen om de situatie te verbeteren en dat is hem gelukt.”

Trainer Pascal Jansen looft het karakter van Hatzidiakos. “Pantelis beschikt over een groot leervermogen en veel veerkracht, bleek ook toen weer. In tijden van kritiek kun je huilend in een hoekje gaan zitten, klagend over het feit dat het allemaal over je heen komt. Of je gaat analyseren waar het vandaan komt en wat je zelf kunt ondernemen om dingen te veranderen. Dat laatste heeft hij gedaan.”

Hatzidiakos: ‘Het deed pijn’

Zelf zei de mandekker al: “Ik had verwacht dat een speler uit de eigen jeugd meer gegund zou worden. Het deed pijn. Maar ik ben geen type die het daarbij laat zitten. Ik heb in de spiegel gekeken, om te kijken wat ik zélf kon doen om de situatie te verbeteren. Niemand heeft er iets aan als je jezelf gek laat maken door het publiek. Ik ben me nóg meer gaan focussen op mijn ontwikkeling, op beter en stabieler worden. Het veld is de plek waarop je als profvoetballer dingen teweeg kunt brengen. Nergens anders.”

Hatzidiakos wordt onderschat

  • Eens
  • Oneens
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie