“Het is wel een verbetering voor Ajax”

Foto: “Het is wel een verbetering voor Ajax”

Ajax lijkt Gerónimo Rulli spoedig te presenteren als nieuwe aanwinst. De Argentijnse doelman van Villarreal is voor een miljoenenbedrag op weg naar Amsterdam.

Michael Van Vaerenbergh, die een podcast heeft over het Spaanse voetbal, vertelt aan Ajax Showtime waarom Villarreal meewerkt aan een wintransfer: “Bovendien had Rulli nog maar een contract tot de zomer van 2024 en heeft Ajax toch nog wel aantrekkingskracht. Ook al is de club dit seizoen qua prestaties, zeker Europees, fel weggezakt.”

“Villarreal heeft wel een rijke mecenas die zijn centen verdiende met filialen van de Spaanse Albert Heijn, maar hij denkt economisch. Valt er een zaakje te doen, dan luisteren ze. Bovendien hebben ze met Pepe Reina een ervaren vervanger die het niet slecht doet en hebben ze een jong Deens talent achter de hand van 20 jaar, Filip Jörgensen”, aldus de Belgische journalist annex presentator.

Goed aan de bal

Van Vaerenbergh noemt Rulli ‘aan de voet sterker’ dan Remko Pasveer. “Maar maak er alsjeblieft geen Ederson of Alisson Becker van. Hij durft ook te veel vertrouwen te hebben aan de bal en dan moet je uitkijken. Bij Real Sociedad en bij Villarreal zijn er de voorbije jaren wel van die momenten van kortsluiting geweest.” De Spaanse voetbalkenner besluit: “Het is moeilijk om te voorspellen of het een schot in de roos zal zijn. Het is wel een verbetering ten opzichte van de drie keepers die Ajax nu heeft gebruikt.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 18:00.

Is hij de miljoenen van Ajax waard?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
325+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie